HOŞ OLMAZ
Osman İlhan
Anavatan Partisi iktidarının en güçlü olduğu 1989 yılında yapılan mahalli idareler seçimlerinde Anavatan Partisi Kırşehir Belediye Başkanlığı dahil olmak üzere Türkiye genelindeki Belediye Başkanlığı seçimlerinin tamamına yakını kaybetti. Dönemin Başbakanı merhum Turgut Özal seçim sonuçlarını "üzerimizden silindir geçti" diyerek özetledi.
Başbakan Turgut Özal 1989 yılında Cumhurbaşkanı olmuş, T.C Devleti Başbakanlığına Yıldırım Akbulut gelmişti.
Lakin 1989 yılında SHP'den Kırşehir Belediye Başkanı seçilen M. Ali Yapıcı'nın 1990 yılı sonbaharına doğru elim bir trafik kazası sonucunda vefat etmesinden dolayı 18 Şubat 1991 tarihinde yapılan Belediye Başkanlığı seçiminde yine SHP'den Dr. Cahit Gürses Kırşehir Belediye Başkanı seçilmişti.
Dönemin Başbakanı Yıldırım Akbulut Kırşehir'e gelmişti ve Terme Caddesinde Çubuk İş Merkezinin önünde Kırşehirlilere hitap etmek için otobüste bekliyordu. Bu esnada Kırşehir Belediye Başkanı Dr. Cahit Gürses Başbakan Yıldırım Akbulut'un yanına gelerek "Kırşehir' e hoş geldiniz" dedikten, hal hatır sorduktan sonra belediyeye makam odasına çay içmeye, Kırşehir'in sorunlarını anlatmaya davet etmişti.
Başbakan Yıldırım Akbulut programının yoğun olduğunu, Kırşehir' den sonra Kayseri'ye geçeceğini söyleyerek kendisine Kırşehir Belediyesinin sorunlarını içeren bir dosya verilmesini istemişti. Burada yanılıyorsam ve eski Belediye Başkanımız Dr. Cahit Gürses yazımı okursa durumu düzelterek açıklayabilir kendisi Başbakan Yıldırım Akbulut'a ama o an, ama başka bir gün çözüme kavuşturulması gereken Kırşehir'in sorunlarını içeren bir dosyayı taktim etti diye biliyorum.
Ayrıca elinde yetişip, büyüdüğüm, benim yanımda ayrı bir yeri olan, çok sevdiğim, değerli ağabeyim Gökhan Maraş 1991 yılında T.C Devletinin 48'ci Hükümetinin Kültür Bakanı olduktan sonra partilerimiz, “siyasi görüşlerimiz ayrı olsa da biz Kırşehirliyiz” diyerek birliktelik sağlamışlar, Kültür Bakanı Gökhan Maraş Kırşehir'e geldiğinde Belediye Başkanı Dr. Cahit Gürses’i ziyaret ederek sorunlarını dinlemiş veya Dr. Cahit Gürses Ankara'ya Kültür Bakanlığına giderek Bakan Gökhan Maraş'ı makamında ziyaret edip, Kırşehir'in sorunlarını masaya yatırarak çözüme kavuşturulması için görüş alış verişinde bulunurlardı.
İktidar ayrı partiden, Belediye ayrı partiden olmasına rağmen söz konusu Kırşehir olunca bir araya gelerek çalışmışlardı.
Bayram değil, seyran değil geçmişte yaşanan bu olayları neden yazıyorsun diyenler olabilir.
31 Mart 2019 tarihinde yapılan mahalli idareler seçiminde Kırşehir'de Belediye Başkanı el değiştirerek sandıktan çıkan vatandaşın iradesi gereği Ak Parti’den on yıl Belediye Başkanlığı yapan Yaşar Bahçeci'nin yerine CHP'den Selahattin Ekicioğlu Belediye Başkanlığı görevine seçildi.
Hal böyle olunca şimdi Ak Parti kanadından birileri ortaya çıkarak Kırşehir'e yapılacak hizmetler konusunda yardımcı olmayacaklarını, Kaman, Çiçekdağı, Mucur gibi Ak Partili Belediye Başkanlarının kazandıkları ilçelere yardımcı olacaklarını açık, seçik söylüyorlar.
Bunu söyleyenler bu yazımdan sonra kıvırıp hiç böyle bir şey demedik demesinler, her platformda, her yerde söylüyorsunuz. Söylüyorsunuz amma yanlış yapıyorsunuz, hoş ve güzel sözler söylemiyorsunuz.
Demokrasilerde sandığa gidilir, sandığa milletin iradesi yansır ve nöbet değişimi gibi bir başkan gelir, bir başkan gider, gitmeyen tek gerçek Kırşehir'dir ve çıkan sonucu kabul ederek hayır aramak vardır.
O nedenle geçmişte yazmış olduğum SHP’li Kırşehir Belediye Başkanı Dr. Cahit Gürses ile Anavatan Partisi’nin birisi Bakan olmak üzere üç milletvekilinin hiç bir siyasi ayrım gözetmeden bir araya gelerek Kırşehir için yaptıkları çalışmaları örnek alarak bu dönemde hiç bir siyasi ayrım yapmadan, el ele vererek birlik ve beraberlik sağlayarak Kırşehir için çalışmaya devam edilmeli, sorunları çözüme kavuşturulmalıdır.
Kırşehir'in sorunları sadece belediye hizmetleri değil, eski kamu binalarının yıkılarak yenilerinin yapılması değil, olmayacak yere vilayet konağı ve üniversite yapmak değil, trilyonlarca Türk Lirası harcayarak hastane kavşağına üst geçit yapmak değildir.
Aksine; işsizliğin azalması, göçün durması için sanayi yatırımlarının yapılması, Organize Sanayi Bölgesi’nin daha canlı hale getirilmesi, 1954 yılında elimizden alınan ilçelerin tekrar alınması ve Kırşehir'den özür dilenerek iadeyi itibarının verilmesi, Petlas ile işbirliği yapılarak, isteklerine yardımcı olunmalı yeni yapılacak yatırımlarla daha fazla istihdam yaratması sağlanmalı, Kırşehir'de Ahi Evran Üniversitesi’nin olduğu gerçeği kabul edilmeli, şehir ile üniversite arasında birliktelik sağlanmalı, yapılacak yatırımlarda, modernleşmede, imarda, tarımda, hayvancılıkta, sağlıkta, eğitimde üniversitenin görüşü alınmalıdır.
Kısaca seçimden çıkan sonuç vatandaşın iradesidir, saygı duymak gerek bununla birlikte Kırşehir'e sahip çıkmak gerek.
Tüm siyasi teşkilatlarımız ve siyasilerimiz ayrıştırmadan, aklı selim hareket ederek birlik ve beraberlik içerisinde Kırşehir'e hizmet etmeye devam etmelidir.
Çünkü bizim gidecek yerimizde, başka Kırşehir yok.
Özet olarak Kırşehir için çalışmayacağız gibi sözler hoş olmaz.
Yorumlar