Kırıkkale’mize atanan Millî Eğitim Müdürümüz, Kırıkkale’mizde, basınımızla bir toplantı yapmıştır. Söylediği sözler sevindiricidir. Amacım, öğrencilerimizin başarılı yetişmelerini sağlamaktır. Öğretmenlerimizin huzurlu olarak çalışmalarını sağlamaktır. Sanatla ve sporla uğraşmak isteyen öğrencilerimizin önlerini açmak olacaktır demiş. Yapacağımız bu çalışmaları basın kuruluşlarımızın desteklerini beklerim demiştir. Basın çalışanlarımızın önerilerine açığız. Onlardan gelen uyarıları yerine getireceğim demiştir. Bu ifadesi, benim bildiklerim ve yapılmasını istediğim konuları anlatma isteği uyandırdı.
Müdürümüzün Kırıkkale’mizde yapacağı en önemli çalışmaları öncelikle 1 lise, 9 ortaokul ve 9 ilkokulda güçlendirme çalışmaları, 6 anaokulu yapım çalışmaları ve ayrıca 1 lise, 2 ortaokul ve 2 ilkokul yıkılıp yeniden yapılacağını söylemiştir. Doğrudur. Geçmiş yıllarda okul yapım çalışmalarında, ciddi denetimlerin yapılmadığı ve daha kötüsü okullarda spor salonları, resim, müzik, kimya, fizik laboratuvarlarının, kütüphanelerin olmadığı bilinmektedir. Okul bu bölümlerden yoksun ise, sağlıklı eğitim öğretim yapılamadığı bir gerçektir.
İlkokul öğretmenlerinden bazıları, ortaokulda derslere giriyor. Ben de resim dersine giriyorum. Resim dersinde, suluboya resim çalışıyoruz. Öğrenciler suluboya çalışabilmek için, lavabodan su getiriyorlar. Resimler boyuyorlar. Zaten sınıf 65 mevcutlu. Bu arada masaların üzerine su dökülüyor. Teneffüs sonunda, sınıfa Türkçe öğretmeni geliyor. Masalar ve yerler temizlenmeden geldiği için, içerde manzara hoş değil. Duyduk ki öğretmen beni eleştirmiş. Hatta suluboya resim çalışması yaptırmasın da demiş.
Kırıkkale’nin önceleri Lise olan, şimdi Atatürk Ortaokulu olan binayı, ben çok kere görürüm. Öğretmen evine geldiğim zaman, buradan oyun bahçesine bakarım. Özellikle beden eğitimi öğretmenleri, bahçede çocuklarıyla ders yaparken izlerim. Çok izlerim. Özellikle soğuk havalarda çocukları oynatırlar. Hele yağmur yağmışsa, ya da kar yağmış ve erimişse, çocuklar okul bahçesinde oynatılır. Topların yerde kirlenmesi, çocukların üşümeleri ve daha pek çok sıkıntılar çektiğini görürüm. Öğretmenler özverili çalışmaktadırlar. Ancak spor salonları olmadığı nedeniyle, sıkıntı yaşamaktadırlar. Eve döndüklerinde kaç tanesi hasta olur? Onu bilemem.
Bilgi olarak söyleyim. Kırıkkale’de modern anlamda bir özel ASRIN KOLEJİMİZ vardır. Ben o okulu biliyorum. İki katlı yapılmıştır. Bir okulda olması gereken her bölüm vardır. Yıllardan beri Kırıkkale’de okullar yıkılıyor. Ancak ne spor salonları, ne resim, müzik, fizik, kimya laboratuvarları, TİYATRO SALONLARI, ne de kütüphaneleri var. Ama bu bölümler olmazsa, orasını okuldan saymak doğru değildir. Yeni Müdürümüz HAYATİ TELEFONCU, BASINDAN GELEN UYARILARI DEĞERLENDİRECEĞİM DEMEKTEDİR. Yeni yapılacak okullarımızda doğru olanlar yapılmalıdır.
Bir hatırlatmada daha bulunacağım. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızda öğrenciler vali, kaymakam, emniyet müdürü, garnizon komutanı ve kurumlarda müdür olarak görevlendirilirler. Bu bayramda da BELEDİYE BAŞKANI olarak görev yapan RAŞİT YAVUZ adında bir öğrenci, ilk çalışma olarak, yapmak isteği hizmet şudur. Şehir apartmanlarla doldu. Çocukların oyun oynayacağı alanlar yoktur. Her mahalleye çok amaçlı spor salonlarının yapılasını sağlayacağım demiştir. Bu sözü söyleten öğretmeni ve öğrenciyi kutluyorum. Bu hizmet çok hem de daha çok şehrimin ihtiyacıdır. Bu konunun da ele alınması ve her mahalleye çok amaçlı spor salonları yapılmalıdır.
Şunu da söyleyim. Okullarda felsefe, mantık, sosyoloji, psikoloji dersleri okutulmadıkça, gelişmiş ülkelerle yarışmak mümkün değildir.