İnsanlığın en büyük buluşlarından biridir yazı. Yazının bulunması ile birlikte bilgi toplanabilir, saklanabilir ve iletilebilir hale gelmiştir. İnsanlar ve toplumlar arasında bilgi ve kültür aktarımı hızlanmıştır. Eğitim ve öğretim faaliyetleri kolaylaşmıştır. İnsanlar ve toplumlar arası iletişim artmıştır. Aynı zamanda insanlığın ilk iletişim aracıdır yazı. Sesli ve görüntülü iletişimin olmadığı yıllarda bireysel ve toplumsal iletişimi sağlamıştır. Duygularını, düşüncelerini, bilgilerini paylaşmak istemiştir insan. Bunları nesilden nesillere aktarmak için de farklı yöntemler denemiştir. Önce resimlerle anlatmıştır kelamını… Taşlara, kayalara, duvarlara kazımıştır fikirlerini… Sonrasında kil tabletlere, daha sonraları ise bitkilerin saplarından yaptığı papirüs kâğıtlarına yazmıştır. Günümüzde ise koca kil tabletlerden cep boyu kitaplara geçilmiştir. Elektronik ortamlara taşınmıştır.

Olmazsa olmazımızdır kitaplar. Eski insanlardan, Z kuşağına, X kuşağı çocuklarına kadar herkesin yazmaya ve yazılmış eserleri okumaya ihtiyacı vardır. Evet, bir ihtiyaçtır okumak. Hava gibi, su gibi, yemek gibi bir ihtiyaçtır. Bedenin değilse bile ruhun ihtiyacıdır. Zihinsel, duygusal, psikolojik gelişimimizi sağlar.

Yazılmış pek çok eseri bir arada görebileceğimiz ortamlardan bir de kitap fuarlarıdır. Fuarlarda birbirinden değerli eserleri inceleyebiliriz. Farklı bölgelerden gelen yayıncılarla tanışabiliriz. Bu etkinliklerde sadece kitaplarla değil yazarlarla da buluşup sohbet etme imkânı buluruz. Eser sahipleri ile tanışmak, onlarla tanışmak bizleri çok mutlu eder.

Çocuklarımızın kitapların sıcaklığını daha yakından hissetmeleri açısından kaçırılmaz bir fırsat bu. Kitap dostlarının özlemle beklediği kitap fuarı Cacabey Meydanı’nda açılıyor. Kırşehir Belediyesi’nin organize ettiği 3. Kitap fuarı “Tarih ve Kültür Şehri Kırşehir Kitap Okuyor” sloganıyla 6 Eylül Cuma günü açılıyor.

Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bu güzel bir etkinlikte sizlerle buluşmayı umuyorum.

Ya toprak ol

Ya da su

Sakın ateş olma