Geçtiğimiz ayda ailece Amerika Birleşik Devletleri’ne iki haftaya yakın bir ziyaretimiz olmuştu.

Ben daha önce onlarca Avrupa Ülkeleri gördüm beni bu kadar etkileyen bir ülke görmedim ne yalan söyleyeyim. Her yeri yeşillik orman bir tane çıplak yer göremedim yağmur bir başlıyor bardaktan boşalırcasına bir de bakıyorsunuz güneş açmış birden bulutlar üstünüze geliyor. Yemek içmek çok çok ucuz, Araba, ev asgari ücretliler bile çok rahat alabiliyorlar… Son sürat gaza basmıyorlar. Sürücüler yayaya karşı gayet nazik kibar ve yardım severler… Bizim sürücüler gibi arabayı üzerine kırıp beyzbol sopaları ile saldırmıyorlar ya da tekme tokat dövmüyorlar, yaya geçidinde yayaya öküz müsün beklesene demiyorlar, hamile kadınları kucaktaki çocukları ya da arabadaki çocukları görünce son sürat gaza basmıyorlar bir an önce geçmek için. Bir tek gül dahi koparamazsın anında geliyorlar en az 20 Dolar ceza… Ama bizim gibi üçüncü dünya ülkeleri dağlarını tepelerini akar sularını tarumar etmekteler.

ABD’de demokrasi var… Baş kaldırmadığın sürece adalet var… İsyan etmediğin sürece hak hukuk var kendi menfaat ve çıkarlarına dokunmadığın sürece.

Bu günlerde nedense Demokrasiden İnsan Haklarından çokça söz edilmekte…

Formalite silahların yakılması Demokrasi adı altında her türlü haltı yiyeceksiniz barış ve özgürlük diyeceksiniz. Barış ve özgürlük isteyenleri çok yakınları hadi oradan bir baş kaldır ben özgürlük istiyorum ana dilde eğitim istiyorum de bakalım.

Amerika gezimde en çok bir detay dikkatimi çekti. Villada oturanlar, bahçeli evde oturanlar ya da apartman dairesinde oturanlar balkonlarında bahçelerini tam orta yerlerinde Amerikan Bayrağı var. Amerika da 50 Eyalet yani 50 Devlet var. Bunların hiç birisi ben Meksikalıyım, Güney Afrikalıyım, Çinli yada Koreliyim demez ben Amerika Vatandaşıyım der.

Gözü kör olasıca sen neden Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşıyım demiyorsun ne yaptı sana Türkiye Cumhuriyeti?

68 Kuşağı Kahrolsun Emperyalizm diye can verdiler 78-79 Kuşağı ona keza birbirimize düşürdüler şimdi ise silahlar sussun Demokrasi ve Özgürlük gelsin,

Yersen…