Şemsi Yastıman 31 yıl sonra memleketinde sevgi ve özlemle anıldı. Şemsi Yastıman’ı Anma Programı kapsamında 10 Temmuz 2025 Perşembe günü saat 13.30’da, İmaret Mezarlığı’nda Kabir ziyareti gerçekleştirildi. Mezarı başında anma programına, Kırşehir Belediye Başkan Vekili Nâzım Köksal, Şemsi Yastıman’ın oğlu Sinan Yastıman ve gönül dostları katıldı. Şemsi Yastıman’ın mezarında dualar okundu.

Şemsi Yastıman Hasret Kaldığı Topraklarda Anıldı2

Müzik Durağında Yastıman’a Vefa

İmaret Mezarlığı’nın ziyaret edilmesinin yanı sıra aynı gün içerisinde saat 20.30’da Kent Park Amfideki Çekiç Ali Müzik Durağı’nda ise Şemsi Yastıman Anma Programı gerçekleştirildi. Programa Şemsi Yastıman’ın oğlu Sinan Yastıman ve aile dostları katıldı. Programa Kırşehir Kent Konseyi, Mahmut Seyfeli, Gürsel Seçilmiş ve Kent Konseyi Eski Dostlar Müzik Topluluğu da destek sundu.

Şemss

Kırşehir Belediyesi’nin yaptığı girişimler sonucu Lapseki Kaymakamlığı, Adatepe Köyü Muhtarlığı ve aile fertlerinin oluru ile; 10 Temmuz 1994 tarihinde hayata gözlerini yuman Şemsi Yastıman’ın naaşı 9 Temmuz 2021 Cuma günü İmaret Mezarlığı’ndaki Şeyh Süleyman Türbesi yanına nakledilmişti.

Şemsi Yastıman Hasret Kaldığı Topraklarda Anıldı4

Kırşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada “Döneminde onlarca plak dolduran ve pek çok kez Türkiye Radyoları’nın programlarına davet edilerek Kırşehir’in kültürel mirasını tüm Türkiye ile paylaşan Şemsi Yastıman, özellikle Halk Müziği geleneğinin çalıp söyleme tarzını benimsemiş bir halk sanatçısı olarak adından söz ettirmiş ve müzik tarihinde eşsiz bir örnek olmuştur.

Özellikle Halk Müziği geleneğinin söyleyiş tarzını benimsemiş bir Halk Sanatçısı olan Şemsi Yastıman’ı saygıyla anıyor ve rahmet diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Kentpark’ta Roman Rüzgârı esti
Kentpark’ta Roman Rüzgârı esti
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Gurbet Erul