2024 yılı tarım alanlarında olumsuz bir yıl oldu.

Kırşehir genel olarak tarım kenti. Köylüsü, kasabalısı, kentlisi, çiftçilik ile geçimini sağlar.

         Çiftçinin ektiği bitki gelişip büyüyebilmesi ve yeteri kadar da verimli olması için, nasıl ki toprak, hava ve gübreye ihtiyacı varsa daha da fazlası suya ihtiyacı vardır. Zira Kırşehir’de sulu tarım yapılan yerlerde sorun yok, ama çoğunluk kıraç arazi dolayısıyla susuz tarım yapılmakta.

         İklim şartları nedeniyle de zamanında yağmur olmayınca hem bitki yeteri kadar gelişemiyor, hem de verim yeterli olmuyor.

         Bu sene tam da bu oldu. Yağmurun zamanında yağmaması Kırşehir genelindeki tarım alanlarında verimin yetersiz olmasına sebebiyet verdi. Kışın kar, baharın yağmur olmazsa olmazlarındandır tarım için.

         Çiftçi vatandaşımızın işi zor bu sene. Verim düşük, maliyet yüksek iktidarda hububat fiyatlarına yeterli artışı yapmadı, bir önceki seneye göre neredeyse fiyatlar aynı. Tüm bunları yan ayana getirdiğimizde ne yazık ki çiftçimizin hali ve keyfi bozuk.

         Hükümet tarımla uğraşan çiftçilerimize destek olmalı. Gübre, mazot, ilaç, nakliye, tohum, biçer parası maliyeti yükseldi ya verimde düşük olunca zarar, zarar, zarar…

         Pandemi dönemlerinde gördük, yaşadık. Bir çok dünya ülkesi Rusya’nın, Ukrayna’nın tarım ürünlerine muhtaç oldu. Oysa ki ülkemiz verimli topraklarıyla birlikte tarım ülkesi. İklim bozulunca verim düşüyor ve çiftçi umduğunu bulamıyor. İktidar tam da bu günler için devreye girmeli, çitçiye destek olmalı ki gelecek yıllarda üretim devam edebilsin. Zira üretim çok, önemli hele hele gıda üretimi her şeyden önemli hale geldi. Zor durumda olan çiftçilerimize iktidar destek olmalıdır.