Türkiye Futbol Federasyonu, 3. Lig 3. Grup’ta 1 Kasım 2026 tarihinde oynanan karşılaşmaların ardından disiplin sevklerini duyurdu. Kırşehirspor, Karaman Futbol Kulübü, Ağrı 1970 Spor, Osmaniyespor, Mazıdağı Fosfatspor, Bitlis 1916 Futbol Spor Kulübü ve Erciyes 38 Futbol Spor Kulübü çeşitli gerekçelerle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun açıkladığı disiplin kararlarında, 9. hafta müsabakalarında yaşanan olaylar ve talimatlara aykırı hareketler nedeniyle kulüpler ile bazı kulüp görevlileri hakkında sevk işlemleri gerçekleştirildi. Kırşehirspor, sahasında Halil Bayram İnşaat Karaköprü Belediyespor ile oynadığı ve 3-3 sona eren karşılaşmadaki çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi kapsamında PFDK’ye sevk edildi.

KIRŞEHİRSPOR’A ÇİRKİN VE KÖTÜ TEZAHÜRAT SEVKİ

Kırşehirspor’un 1 Kasım 2026 tarihinde oynanan Kırşehirspor-Halil Bayram İnşaat Karaköprü Belediyespor karşılaşmasındaki çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca PFDK’ye sevkine karar verildi.

Karaman Futbol Kulübü, 1 Kasım 2026 tarihinde Malatya Yeşilyurt Spor Kulübü ile oynadığı karşılaşmadaki talimatlara aykırı hareketi nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ve 2026-2027 Sezonu TFF 3. Lig Müsabakaları Statüsü’nün 9/2 maddesi kapsamında PFDK’ye sevk edildi.

Ağrı 1970 Spor Kulübü, Ayos Osmaniyespor karşılaşmasında yaşanan saha olayları nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi, talimatlara aykırı hareket nedeniyle 46. madde ve 2026-2027 Sezonu TFF 3. Lig Müsabakaları Statüsü’nün 6/5 ve EK-1 maddeleri kapsamında PFDK’ye sevk edildi. Ayrıca 5 futbolcusunun sarı kart, 1 futbolcusunun kırmızı kart görmesi nedeniyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareketten Futbol Disiplin Talimatı’nın 40. maddesi uyarınca disipline gönderildi.

Ağrı 1970 Spor Kulübü idarecisi Yusuf Kalkan, aynı müsabakadaki hakaretleri nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 41. maddesi kapsamında 3 Kasım 2026 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ye sevk edildi.

Kulübün masörü Abdurrahman Efe ise sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 36. madde, tedbire uymaması nedeniyle 50. madde ve hakareti nedeniyle 41. madde kapsamında 2 Kasım 2026 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ye gönderildi.

Ağrı 1970 Spor Kulübü görevlisi Erkan Balkis de talimatlara aykırı hareketi nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ve Akreditasyon Talimatı’nın 7/1 maddesi, hakareti nedeniyle 41. madde ve saldırısı nedeniyle 44. madde kapsamında 3 Kasım 2026 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ye sevk edildi.

Osmaniyespor Futbol Kulübü, 1 Kasım 2026 tarihinde Ağrı 1970 Spor Kulübü ile oynadığı karşılaşmadaki talimatlara aykırı hareketi nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ve Sağlık Ekiplerinin Yapılanmaları ve İşleyişleri Talimatı’nın 5/d maddesi uyarınca PFDK’ye sevk edildi.

Eti Gübre Mazıdağı Fosfat Spor Kulübü, 1964 Silifke Spor Kulübü ile oynadığı karşılaşmada 6 futbolcusunun sarı kart görmesi nedeniyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareketten Futbol Disiplin Talimatı’nın 40. maddesi uyarınca PFDK’ye sevk edildi.

BİTLİS 1916 VE ERCİYES 38’E DİSİPLİN SEVKLERİ

Bitlis 1916 Futbol Spor Kulübü, Açıkalın Erciyes 38 Futbol Spor Kulübü ile oynadığı karşılaşmada çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi, saha olayları nedeniyle 52. madde ve talimatlara aykırı hareket nedeniyle 46. madde ile Yayın Talimatı’nın 12. maddesi kapsamında PFDK’ye sevk edildi.

Bitlis 1916 Futbol Spor Kulübü görevlisi İsmail Buhan ise aynı müsabakada talimatlara aykırı hareketi nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ve Akreditasyon Talimatı’nın 7/1 maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK’ye sevk edildi.

Voleybolda zirve yarışı kızışıyor!
Voleybolda zirve yarışı kızışıyor!
İçeriği Görüntüle

Açıkalın Erciyes 38 Futbol Spor Kulübü idarecisi Hüseyin Alper Aslan da Bitlis 1916 karşılaşmasındaki sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 36. maddesi kapsamında 2 Kasım 2026 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ye gönderildi.

GÖZLER PFDK’NİN VERECEĞİ KARARLARDA

TFF’nin açıkladığı sevk kararlarıyla birlikte 3. Grup’ta 9. hafta karşılaşmalarının ardından disiplin süreci başladı. Kulüpler ve görevliler hakkındaki nihai kararların Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun yapacağı değerlendirmelerin ardından açıklanması bekleniyor.

Muhabir: Özgür Karaçocuk