İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, emniyet teşkilatında görev yapan polis memurlarının çalışma saatlerinin yeniden düzenlenmesi için çalışma başlatıldığını açıkladı. Hazırlanan düzenlemenin hayata geçmesiyle birlikte fazla mesai yapan polislerin ek ücret almasına yönelik yeni bir sistemin oluşturulması hedefleniyor. Gelişme, Kırşehir dahil Türkiye genelindeki tüm polis teşkilatını yakından ilgilendiriyor.

ÇALIŞMA SAATLERİ YENİDEN DÜZENLENECEK

Katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, polislerin uzun çalışma saatlerine ilişkin yeni bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Yol Kenarındaki Traktör Ölüm Getirdi: 8 Yaşındaki Çocuk Kurtarılamadı
Yol Kenarındaki Traktör Ölüm Getirdi: 8 Yaşındaki Çocuk Kurtarılamadı
İçeriği Görüntüle

Çiftçi, emniyet teşkilatının mevcut çalışma sisteminin günün ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını belirterek, polislerin mesai yükünü hafifletecek yeni bir modele geçmeyi planladıklarını ifade etti.

FAZLA MESAİ YAPANLARA EK ÖDEME PLANI

Bakan Çiftçi, yeni çalışma sisteminin ardından fazla mesai yapan polis memurlarına ek ödeme yapılabilmesi için de hazırlık yürütüldüğünü açıkladı.

Konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Polisimizi mesai konusunda rahatlatmak için çalışma saatlerini düzenlemek istiyoruz. Yeni mesai düzenine geçtikten sonra fazla çalışma yapanlara ödeme yapmak için çalışmalarımız var." ifadelerini kullandı.

LOJMAN SAYISI ARTIRILACAK

Açıklamalarında polislerin barınma sorununa da değinen Çiftçi, özellikle İstanbul'da yaşam maliyetlerinin yüksek olduğuna dikkat çekti.

Bu kapsamda araç alımlarını bir süreliğine durduracaklarını belirten Çiftçi, kaynakların polis lojmanlarına aktarılacağını söyledi.

İlk etapta 600 yeni lojman yapılmasının planlandığını ifade eden Bakan Çiftçi, uygun alanlar bulundukça yeni lojmanların da emniyet teşkilatına kazandırılacağını dile getirdi.

KIRŞEHİR'DEKİ POLİSLERİ DE KAPSIYOR

Hazırlıkları süren düzenlemenin yasalaşması halinde uygulamanın yalnızca büyükşehirlerde değil, Kırşehir dahil Türkiye genelindeki tüm emniyet teşkilatını kapsaması bekleniyor. Mesai sistemi ve fazla çalışma ücretine ilişkin ayrıntıların ise yasal düzenlemenin tamamlanmasının ardından netleşeceği öngörülüyor.

Muhabir: Nurten Ceylan - Damla Yeşilli