Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, Kırşehir’de öğrencilerle buluştu. U-Fest kapsamında düzenlenen “Türkiye Yüzyılı’nda Ulaştırma Vizyonu” programında kentin ulaşım yatırımları ve geleceğe yönelik projeleri ele alındı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından düzenlenen U-Fest etkinliği, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Türkiye Yüzyılı’nda Ulaştırma Vizyonu” programına Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, üniversite yönetimi, protokol üyeleri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Programda Türkiye’nin ulaşım, altyapı, haberleşme ve teknoloji alanındaki yatırımları değerlendirilirken gençlerin bu alanlardaki gelişmelerle buluşturulması hedeflendi.
VALİ DEMİRYÜREK KIRŞEHİR’İN ULAŞIM YATIRIMLARINI ANLATTI
Programda konuşan Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz’ı Ahiliğin başkenti Kırşehir’de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.
Ulaşım yatırımlarının vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştırdığını, şehirlerin gelişimine ve ticaretin güçlenmesine katkı sağladığını belirten Demiryürek, Türkiye genelinde hayata geçirilen projelerin şehirler arasındaki bağlantıları güçlendirdiğini vurguladı.
Kaman ilçesinde gerçekleştirilen yatırımlara dikkat çeken Demiryürek, Kaman Çevre Yolu ve Kaman Giriş Kavşağı, Kaman Şehir Geçişi ile Kaman-Savcılı-Kırşehir yolunun Savcılı-Kırşehir kesiminin toplam 2 milyar 670 milyon liralık yatırım değerine sahip olduğunu belirtti. Savcılı-Kırşehir güzergâhının 48,2 kilometrelik bölümünün tamamlandığını kaydeden Demiryürek, yatırımların ulaşım güvenliği ve konforunu artırdığını söyledi.
KIRŞEHİR’İN ULAŞIMI İÇİN YENİ PROJELER
Kırşehir Çevre Yolu ile Kapadokya Havalimanı’na erişimi geliştirmesi beklenen Tuzköy-Kesikköprü Yolu projelerinin önemine de değinen Demiryürek, bu yatırımların tamamlanmasının kentin gelişimine katkı sağlayacağını ifade etti.
BAKAN YARDIMCISI BOYRAZ GENÇLERLE BULUŞTU
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz ise konuşmasında gençlerin önemine dikkat çekti. Salondaki öğrencilere hitap eden Boyraz, gençlerin oluşturduğu tablonun kendisini etkilediğini belirterek katılımcılara teşekkür etti.
Program, öğrencilerle bir araya gelinmesi ve ulaştırma vizyonuna ilişkin değerlendirmelerin paylaşılmasıyla devam etti.
Etkinliğe Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, KAEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, il protokolü, kamu kurumlarının temsilcileri, AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.



