Manisa’nın Turgutlu ilçesinde bir meslek lisesinin önünde silahlı saldırı düzenlendi. Öğrencilerin okula geldiği sırada yaşanan saldırıda en az 4 kişinin yaralandığı bildirildi. Kaçan saldırganın yakalanması için geniş çaplı çalışma başlatıldı.

Liseye Silahlı Saldırı: 4 Öğrenci Yaralandı!
Liseye Silahlı Saldırı: 4 Öğrenci Yaralandı!
İçeriği Görüntüle

Saldırı hangi okulda oldu?

Olay, 22 Eylül 2026 Salı sabahı Turgutlu ilçesindeki İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde meydana geldi. İlk bilgilere göre, elinde tüfek bulunan saldırgan okul önündeki öğrencilere doğru ateş açtı.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılara olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından öğrenciler ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Bazı haber kaynaklarında yaralı sayısı 5 olarak aktarılırken, ilk resmî açıklamalarda kesin sayı paylaşılmadı. Uluslararası haber ajansı AP ise en az 4 kişinin yaralandığını bildirdi.

Okul saldırısında saldırganın kimliği belli oldu mu?

Saldırganın olayın ardından bölgeden kaçtığı ve yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldığı belirtildi. Şüphelinin adı ve kimliği henüz yetkili makamlarca kamuoyuna açıklanmadı.

Polis ekiplerinin okul ve çevresindeki güvenlik kameralarını incelemeye aldığı, saldırganın kaçış güzergâhının belirlenmeye çalışıldığı öğrenildi. Saldırının nedeni ve öğrencilerin özellikle hedef alınıp alınmadığı da henüz bilinmiyor.

Muhabir: Nurten Ceylan