Gündem

Göktaşı nereye düştü? Kırşehir'e göktaşı mı düştü?

Göktaşı nereye düştü? Kırşehir'e göktaşı mı düştü?

Dün akşam saatlerinde Kırşehir ile birlikte bir çok ilde görüntülenen meteor düşüşü sonrası milyonlarca vatandaş Göktaşı nereye düştü? Kırşehir'e göktaşı mı düştü? sorularını sorgulamaya başladı. 

Peki Kırşehir ile birlikte bir çok ilde vatandaşlar tarafından cep telefonu kameralarıyla görüntülenen ve sosyal medyalarda paylaşılan görüntülere göre Göktaşı nereye düştü? Kırşehir'e göktaşı mı düştü? sorusunu akıllara getirdi.

Göktaşı nereye düştü? Kırşehir'e göktaşı mı düştü?

Kırşehir ve çevresinden gözlemlenen ışık huzmesi, bölge sakinleri tarafından göktaşı olarak adlandırıldı. Peki, göktaşı nedir? Kırşehir'e göktaşı mı düştü, nereye düştü? İşte, detaylar...

Kırşehir ve çevre illerden göktaşı gözlemlendiği belirtiliyor. Göktaşının nereye düştüğü de şu ana kadar belli değil. Sosyal medya kullanıcıları şahit oldukları göktaşı düşmesi olayını görüntüleyerek, platformlarda paylaştı.

Kırşehir ve çevre illerden göktaşı gözlemlendiği belirtiliyor. Göktaşının nereye düştüğü de şu ana kadar belli değil.
Sosyal medya kullanıcıları şahit oldukları göktaşı düşmesi olayını görüntüleyerek, platformlarda paylaştı.
GÖKTAŞI NEDİR?
Göktaşı ya da meteor, uzaydan Dünya yüzeyine düşen maddelerin genel adıdır. Meteorit düşen nesnenin katı bir kalıntısıdır. Bu nesne kuyruklu yıldız, asteroit veya meteordur.
AÇIKLAMA GELDİ!
Türkiye Uzay Ajansı'ndan konuya dair açıklama geldi: Bu gece ülkemizin çeşitli yerlerinde gökyüzünde görülen meteor heyecana neden oldu.
Meteorların atmosferden girişi sırasında oluşan renkler; meteorun kimyasal bileşimi, hızı ve Dünya atmosferinde bulunan gazlar gibi birkaç faktöre bağlı olarak farklılık göstermektedir.
Kimyasal Bileşim: Meteorda bulunan farklı elementler, Dünya atmosferinde yanarken farklı renkler oluşturabilmektedir. Örneğin, sodyum parlak turuncu-sarı bir renk oluşturabilirken, magnezyum yeşil veya mavi tonlar, iyonize kalsiyum (Ca+) ise mor renk oluşturabilmektedir. Meteorda bulunan bu elementler, atmosferik giriş sırasında görülen renklerin oluşmasında önemli bir etkendir.
Hız: Daha hızlı hareket eden meteorlar, daha parlak ve renkli görüntüler oluşturmaktadır.
Atmosfer Koşulları: Atmosferdeki farklı gazlar, buharlaşan meteorid materyali ile etkileşime girerek belirli renkleri yayabilmektedir. Örneğin, oksijen ve azot atomları kırmızı renkler oluşturmaktadır.
Meteoridin Boyutu: Daha büyük meteoridler, girişlerinde daha fazla enerji salarak daha yoğun renkler oluşturabilirler.
Genel olarak, bu faktörler çeşitli renklerin ortaya çıkmasına neden olur, bu da her meteorik olayı benzersiz ve görsel olarak etkileyici bir doğa olayı haline getirmektedir.