Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü il genelinde ilgi gören projenin başvurularının başladığını açıkladı. İl genelinde besicilerin büyük ilgi gösterdiği ‘’Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek Projesi’’ kapsamında başvurular alınmaya başladı.

Başvuru için gelen üreticilere proje hakkında detaylı bilgilendirme yapılarak başvuruları kabul ediliyor. Başvuru ve detaylı bilgi için ilgili İl Tarım ve Orman Müdürlüğü üreticileri davet ediyor.Besiciler Dikkatdestek Projesi Başvuruları Başlad2

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı katıldığı bir program da proje ile ilgili bilgiler verdi. Projenin hayvancılık yol haritası kapsamında üç yıl süreceğini belirten Yumaklı, projenin amacının ise Türkiye'nin kırmızı ette yerli üretimini artırmak ve ithalatı azaltmak olduğunu söyledi.

Proje kapsamında Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (TİGEM) elindeki gebe büyükbaş hayvanların uygun maliyetlerle üreticilere verileceğini açıklayan Yumaklı: “ Besicilere verilecek hayvanlar etçi ve damızlık olacak. Bu proje ile aile işletmelerini güçlendirmek, kadın ve gençleri sektöre kazandırarak kırsalı kalkındırmayı amaçlıyoruz. Bu projeden ise 200 baş altı kapasitedeki hayvancılık işletmeleri, ilk kez hayvancılık yapacak genç kadınlar faydalanabilecek.” Dedi.

Türkiye'de yaşlı nüfus yüzde 20,7 artarak geçen yıl 9 milyon 112 bin kişiye ulaştı Türkiye'de yaşlı nüfus yüzde 20,7 artarak geçen yıl 9 milyon 112 bin kişiye ulaştı

“Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek Projesi’’ son başvuru tarihi ise 28 Şubat 2025 olarak belirlendi.

İlçelerde bilgilendirmeler devam ediyor!

Akpınar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ‘’Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek’’ projesi kapsamında muhtarlar ile toplantı düzenlendi. Toplantıda proje hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulunuldu.

Besiciler Dikkat! Destek Projesi Başvuruları Başladı3

Muhabir: Ayşe Hilal Deliorman