Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”i ziyaret ederek 49. Yılını kutladı.

28 Mart 1977 tarihinde kurulan ve önceki gün yayın hayatında 48 yılını geride bırakarak 49 yaşına basan gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”in tarafsız ve ilkeli duruşundan dolayı her zaman doğruya doğru, eğriye eğri deme cesaretini gösterdiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, İmtiyaz Sahibi Sait Yanık şahsında tüm gazete yöneticilerini ve çalışanlarını kutladı.

“Kırşehir Çiğdem”in tarafsız ve ilkeli yayınlarıyla Kırşehir’in saygın bir gazetesi olduğuna dikkat çeken Başkan Ekicioğlu,

“Bir yerel gazete bir il için olmazsa olmazlardan biridir. Belediye çalışmalarımızda görülen eksiklik ve yanlışları eleştirip gündeme getirin ki bizler de varsa bir hatamız ya da eksikliğimiz bunları telafi edip, düzeltme yoluna gidelim. Bu nedenle gazeteler bir il için çok önemlidir. Tarafsız, özgür ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın, toplumsal gelişmenin sağlanmasında önemli bir rolü vardır. Basın etiğine uygun olarak doğruları yazıp, doğruları gündeme getiren bir basın kuruluşu, öncelikle halkı doğru bilgilendirme işlevini yerine getirirken bir yandan da vatandaşın hakkını gözetir. Bundan dolayı da çağdaş toplumlarda yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü kuvvet olarak medya gösterilir. İlimizde kuruluşundan bu yana tarafsızlık ve dürüstlük ilkesinden asla vazgeçmeden Kırşehir'in ve Kırşehirlinin hakkını gözeten haberlere imza atan ‘Kırşehir Çiğdem’ Gazetesi, bu tarafsız ve ilkeli duruşundan dolayı her zaman doğruya doğru, eğriye eğri deme cesaretini göstermiştir. Köklü ve ilkeli geçmişi ile yerel basınımızda çok önemli bir yere sahip olan Kırşehir Çiğdem Gazetesi’nin kuruluşunun 49. yıldönümü dolayısıyla Şevket ve Salih Güner’in şahsında gazeteye emeği geçen herkesi kutluyor, başarılarla dolu nice yıllar diliyorum” dedi.

Şişe kapanıklarını yanlış açmak bakın nelere sebep oluyor! Şişe kapanıklarını yanlış açmak bakın nelere sebep oluyor!

Muhabir: Dilek Küçükosmanoğlu