Kırşehir’de düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Futbol Müsabakaları’nda grubunu ikinci sırada tamamlayarak organizasyona veda eden Kırşehir Erkek Futbol Takımı’nda antrenörler Murat Uyumsal ve Ömer Demiryol, turnuvanın ardından değerlendirmelerde bulundu. Bağbaşı Tesisleri’nde gazetemizin spor muhabiri Salih Hançer’e açıklamalarda bulunan iki antrenör, gruptan çıkamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını ancak sporcuların ortaya koyduğu mücadeleden memnun olduklarını ifade etti.

Turnuvanın ilk maçında Sivas karşısında sergilenen performansın kendileri adına umut verici olduğunu belirten antrenörler, normal süresi 1-1 sona eren karşılaşmada penaltı atışları sonucunda alınan mağlubiyetin grup sıralamasını doğrudan etkilediğini söyledi.

Murat Uyumsal ve Ömer Demiryol, yaptıkları ortak açıklamada, “İlk maçta grubumuzun en zorlu karşılaşmalarından birine çıktık. Oyuncularımız sahada çok iyi mücadele etti ve oyun anlamında beklentilerimizin üzerine çıktı. Ancak normal süresi 1-1 sona eren maçta penaltı atışları sonucunda mağlup olmamız hepimizi derinden üzdü. Turnuvanın kırılma noktası da bu karşılaşma oldu” ifadelerini kullandı.

Sivas’ın ikinci maçında Nevşehir’i mağlup etmesinin ardından grup liderliğinin büyük ölçüde netleştiğini belirten antrenörler, son karşılaşmaya rağmen aynı ciddiyet ve motivasyonla çıktıklarını vurguladı.

Nevşehir karşısında alınan 4-0’lık galibiyete değinen Antrenör Murat Uyumsal ve Ömer Demiryol, “Sporcularımız son maçta karakter ortaya koydu. Turnuvaya veda edecek olmamıza rağmen mücadeleden kopmadılar ve sahaya kazanmak için çıktılar. Bunun sonucunda da güzel bir futbol ve farklı bir galibiyet elde ettik” dedi.

ANALİG’e galibiyetle veda ettik: 4-0
ANALİG’e galibiyetle veda ettik: 4-0
İçeriği Görüntüle

Kırşehir ekibinin turnuvayı yenilgi almadan tamamladığına dikkat çeken antrenörler, alınan sonuçların genç sporcuların gelişimi açısından önemli bir tecrübe olduğunu ifade etti.

Açıklamalarında sporculara ayrı bir parantez açan Uyumsal ve Demiryol, “Bu turnuvada forma giyen tüm sporcularımızla gurur duyuyoruz. Sahada son düdüğe kadar mücadele ettiler, Kırşehir’i en iyi şekilde temsil etmeye çalıştılar. Onların azmi ve disiplini geleceğe dair bizlere umut verdi” şeklinde konuştu.

Turnuvanın hazırlanmasında ve takımın desteklenmesinde emeği bulunan herkese teşekkür eden antrenörler, “Başta sporcularımız olmak üzere antrenörlerimize, ailelerimize ve bizleri destekleyen herkese teşekkür ediyoruz. Bu organizasyon bizim için önemli bir deneyim oldu. İnşallah bir sonraki Anadolu Yıldızlar Ligi organizasyonunda daha güçlü şekilde mücadele ederek hedeflerimize ulaşacağız” ifadelerini kullandı.

Grup aşamasını bir galibiyet ve bir beraberlikle tamamlayan Kırşehir temsilcisi, her ne kadar üst tura yükselemese de ortaya koyduğu mücadele ve son maçta aldığı farklı galibiyetle organizasyondan başı dik ayrıldı. Genç futbolcuların performansı ise gelecek yıllar adına teknik heyete ve spor camiasına umut verdi.

Muhabir: İlknur ÖNCÜ