Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu Kırşehir basını ile kahvaltıda buluştu.
Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu Kırşehir gündemini değerlendirmek, gerçekleştikleri ve yapımı devam eden projeler hakkında bilgi vermek amacıyla Kırşehir yerel basını ve ulusal basınıyla kahvaltıda bir araya geldi. Ağalar konağında düzenlenen kahvaltı etkinliğinde Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Ahilik kutlamaları, Neşet Ertaş Anma Etkinliği ve Yunus Emre için gerçekleştirilen programları değerlendirdi. Başkan Ekicioğlu, günümüze kadar yapımı tamamlanan ve devam eden projeler hakkında bilgi verdi. Kırşehir Belediyesi olarak “Kırşehir’i şantiye alanına çevirdik ve Kırşehir’in en ara mahallesine kadar yolları yapıyoruz” dedi. Ayrıca Kırşehir’in toplu taşıma konusunda çok geliştiğini vurgulayan Ekicioğlu, “Yollarımız kötü olduğu için otobüslerimiz döküldü. Şimdi yollarımızın yapımını tamamladık ve 15 tane otobüs en kısa sürede gelecek” ifadelerini kullandı. Ekicioğlu, “5 tane yeni kadın şoför aldık. Kadın dostu kent olduğumuzu göstereceğiz” diye konuştu.
Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu basın ile kahvaltı buluşmasında gerçekleştirilen Yunus Emre etkinliğini değerlendirdi.
Kırşehir ve Aksaray Valiliklerince ortaklaşa olarak hazırlanan Yunus Emre Anma Günü etkinlikleri Ulupınar Köyü'nde mezarı başında anma etkinlikleri 1 Ekim 2024 tarihinde düzenlendi. Düzenlenen programı değerlendiren Selahattin Ekicioğlu, “Kentte bireysel çıkarların peşinde koşarsak eğer kente zarar veririz. Onun için bu kent hepimizin özellikle Ahilik'ten tutun da bütün şehrin tanıtımına, kültürüne önemli katkı sunan Neşet Ertaş'ına kadar Hacı Bektaşi Velisi'ne kadar, dün Yunus'un anma etkinliğini ortak düzenledik. Aksaray Özel İdaresi yaptı” ifadelerini kullandı.
“NEDEN KIRŞEHİR İLE ORTAK YAPILMADI?”
Kırşehir Özel İdaresi’nin bir katkısı olmadığını vurgulayan Ekicioğlu, “Aksaray Valiliği ve Aksaray Özel İdare yaptı ve bitirdi. Ve güzel de düzenleme olmuş. Gerçekten çok güzel bir programdı. Teşekkür ediyoruz ama neden Kırşehir'le ortak yapılmadı? O da tartışma konusu. Çünkü neden? Eğer Ziyarettepe'nin sınırlarında bir oynama olduysa Aksaray'a verildiyse o da bir hata. Ya da Kırşehir il özel İdaresi’nin parası yoksa Kırşehir Belediyesi'ne teklif etselerdi bütçe ayırırdık, ona verirdik” diye konuştu.
Cahit Gürses’in belediye başkanlığı zamanında bir anıt yapıldığını ve şu an tahrip olduğunu belirten Ekicioğlu, “Onu da resmini aldık. O da yazılar silinmiş. Onu da tekrar düzenleyeceğiz. Arkadaşlarımız yazıları düzeltecek, yazacak” dedi.
Yunus Emre hem Aksaray'ın hem de Kırşehir'in ortak değeri olduğu için ortak anıldığı vurgusunu yapan Ekicioğlu, “Oranın restorasyonunda neden Aksaray Özel İdaresi dahil oldu da Kırşehirli olmadı onu bilmiyorum. Acaba sınırlar mı oynadı? Bu da bir ayrı bir konu. Bunu da yetkililer açıklarlar. Bunu şunun için anlatıyorum. Bu değerler hepimizin değeri. Hiç kimsenin Yunus'u Değil Türkiye'nin Yunus'u. Yunus birçok Türkiye'nin birçok bölgesinde ismi var” ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin tek çilehanesi olan Ziyarettepe Ulupınar'da yer alıyor. Ekicioğlu, “İlber Ortaylı da buraya söyleşiye geldiğinde kendisi de oraya ziyaret etmişti. Gerçek Yunus'un mezarı burada demiştir. Nerede olursa olsun Yunus hepimizin değeri. Şehir ve tarih ve kültür kenti olduğu için hepimizin” dedi. Ekicioğlu son olarak ise eleştiri olmadan olmayacağını ve eleştiri olmazsa doğrunun bulunamayacağını ifade etti.