Kırşehir Belediyesi 3. Kitap Fuarı “Tarih ve Kültür Şehri Kırşehir Kitap Okuyor” sloganıyla 6 Eylül’de açılıyor.

Kitap Günleri’nin konuk yazarları-şairleri arasında Ataol Behramoğlu, Ahmet Telli, Hayat Özlem Kayalı, Füsun Önal, Kemal Varol, İhsan İliaçık, Kamuran Akdemir, Mustafa Balbay, Anooshirvan Miandji, Orkun Özeller, Sinan Akyüz, Yunus Arıkan, Musa Ünal, İbrahim Özbay ve Nihat Gökmen yer alırken; Kırşehirli yazarlar-şairler arasında ise Baki Yaşa Altınok, Adnan Yılmaz, Emin Salman, Hasan Aykanat, Ahmet Kılıç, Yaprak Karahan, Neşet Yayla, Ömer Tutsun, Adil Gül Vahaboğlu, Ülkü Aydın, Çerkez Bozdağ, Davut İzol, Birsen Eker, Savaş Aslanderen, Zeynep Nur Küçük, Suna Dündar, Hava Tekin, Gültekin Özcan, Arzu Başer ve Baran B. Altıntaş yer alacak.

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehirli kitapseverlerin özlemle bekledikleri Kitap Fuarı’nın 6-15 Eylül 2024 tarihleri arasında Cacabey Meydanı’nda, 10.00-20.00 saatleri arasında devam edeceğini söyledi.

Geçtiğimiz yıl 28 Nisan-7 Mayıs 2023 tarihleri arasında yapılan ve birbirinden değerli yazarların katıldığı Kitap Günlerinin ardından, bu yılki Kitap Fuarı ise 6-15 Eylül 2024 tarihleri arasında Cacabey Meydanı’nda 10.00-20.00 saatleri arasında yapılacak.

Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, 6 Eylül 2024 Cuma günü başlayacak olan Kitap Fuarı ile ilgili olarak şunları ifade etti:

“Kırşehir Belediyesi olarak, Kitap Fuarını Kırşehirli kitapseverler için organize ederek ilimizde ihtiyaç duyulan bir organizasyonu devam ettirmenin gururunu yaşıyoruz.

Kitap okuma alışkanlığı ve okuma oranının yüksek olduğu tarih ve kültür şehri Kırşehir’imizde okurların yayınevleri aracılığıyla kitaplarla ve yazarlarla buluşması için biz de Kırşehir Belediyesi olarak Kırşehir Kitap Fuarını yeniden organize ettik. 2-14 Aralık 2021 tarihleri arasında yaptığımız ve büyük ilgi gören Kitap Günlerinin ardından, 13-22 Mayıs 2022 tarihleri arasında ve 28 Nisan-7 Mayıs 2023 tarihleri arasında da birçok kitabı, yayınevini ve yazarları kitapseverlerle buluşturmuştuk.

Özellikle gençlerimiz, ilköğretim ve lise öğrencilerinin kitapların sıcaklığını daha yakından hissetmeleri açısından bu tür Fuarların önemini biliyor ve bu kapsamda organizasyonların devamlılığını sağlamak istiyoruz.

Bilim insanları, tarihin bilinen en eski alfabesini keşfetti Bilim insanları, tarihin bilinen en eski alfabesini keşfetti

Kırşehir Belediyesi 3. Kitap Fuarı kapsamında kitapların ve yazarlarımızın Kırşehirli hemşehrilerimizle buluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çünkü Kırşehirli kitapseverler eksikliği hissedilen bu tür organizasyonlarla kitaplara doğrudan ulaşma şansını yeniden bulmuş olacaklar. Bu tür Fuarlar kültürel gelişimimiz ve kültürün gelecek kuşaklara aktarımı noktasında büyük önem taşımaktadır. Söz konusu olan kitapsa bunun önemi daha da artmaktadır.

Tüm Kırşehirli hemşehrilerimizi Kitap Fuarına katılmaya ve en az bir kitap almaya davet ediyorum.”

Kaynak: BELEDİYE BÜLTEN