Kırşehir’de yapılması planlanan altın madeni projesine yönelik çevresel ve tarımsal kaygılar, Kırşehir Ziraat Odası Başkanlığı’nda düzenlenen görüşmeyle gündeme taşındı. Tema Vakfı Ankara İl Temsilcisi Nevzat Özer, Kırsal Çevre ve Orman Sorunları Derneği Başkanı Salih Usta, Dernek Üyesi Ahmet Demirbaş ve Kırşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Ömer Duran Kırşehir Ziraat Odası Başkanlığını ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Kırşehir Ziraat Odası Başkanı Mevlüt Toprak ile bir araya gelerek altın madenin Kırşehir’in geleceğine özellikle tarımına yapacağı olumsuz etkileri gündeme getirildi.
“Toprağımızı ve Suyumuzu Korumak Zorundayız”
Görüşmede, altın madeni faaliyetlerinin Kırşehir’in tarımsal üretimine, su kaynaklarına ve doğal yapısına verebileceği zararlar ele alındı. Başkan Toprak, Toprak, madencilik faaliyetlerinin tarım alanlarına yakınlığı nedeniyle hem ürün verimliliğini hem de su kaynaklarının kalitesini tehdit edebileceğini vurguladı.
Kırşehir Ziraat Odası Başkanı Mevlüt Toprak, “Ziyarette, şehrimize yapılması planlanan altın madeninin çevreye ve tarımsal üretime olası zararları hakkında kapsamlı bir değerlendirme yapılmış, özellikle çiftçilerimizin bilinçlendirilmesi ve korunması amacıyla önemli görüş alışverişinde bulunulmuştur.
Kırşehir Ziraat Odası olarak; Toprağımızın, Suyumuzun, Doğamızın gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılması için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğiz.” dedi.





