Kırşehir’de 6 takımın çift devreli lig usulüne göre mücadele ettiği U14 Gençler Ligi’ni yenilgisiz tamamlayarak şampiyonluğa ulaşan Yetişen Yıldızlar, elde ettiği başarıyla U14 Türkiye Şampiyonası’nda ilimizi temsil etme hakkı kazandı. Genç ekip, 12-14 Mart tarihleri arasında Aksaray’da düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonası 1. Kademe müsabakalarında Aksaray Grubu’nda sahne alacak.
Sezon boyunca ortaya koyduğu başarılı performansla dikkat çeken Yetişen Yıldızlar, ligde oynadığı karşılaşmalarda hem hücum gücü hem de disiplinli oyun anlayışıyla rakiplerine üstünlük kurarak namağlup şekilde zirvede yer aldı. Kırşehir futbolunun altyapı anlamında önemli temsilcilerinden biri olan ekip, şimdi gözünü Türkiye Şampiyonası’nda elde edilecek başarıya çevirdi.
Aksaray’da oynanacak olan şampiyonada Yetişen Yıldızlar; Mersin ve Kayseri’den ikişer takımın yanı sıra Niğde, Yozgat ve Nevşehir temsilcileri arasından belirlenecek üç takımla eşleşecek. Zorlu geçmesi beklenen karşılaşmalarda Kırşehir temsilcisi, bir üst tura yükselmek için mücadele edecek.
Takımın antrenörü Ömer Sunar, gazetemizin spor muhabiri Salih Hançer’e yaptığı açıklamada Türkiye Şampiyonası’nın zorlu geçeceğini belirterek şunları söyledi: “Ligde çok iyi bir sezon geçirdik ve bunu şampiyonlukla taçlandırdık. Şimdi önümüzde Türkiye Şampiyonası var. Aksaray’da güçlü rakiplerle karşılaşacağız. Oyuncularımızın hepsi bu atmosferi hak etti. Sahada mücadelemizi en iyi şekilde ortaya koyarak Kırşehir’i en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz.”



