Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün birçok branşta açtığı İl Spor Merkezleri Yaz Spor Okulları her sene olduğu gibi bu yılda büyük ilgi görmeye devam ediyor.

Yaz Spor Okulları’na şuana kadar yaklaşık 3 binin üzerinde kişinin başvurduğunu Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen İl Spor Merkezleri Yaz Spor Okulları Kırşehir’de büyük ilgi gördüğü belitti.

Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün bir çok branşta açtığı yaz spor okullarına yaklaşık 3 binin üzerinde kişi başvurdu.

Başkan Altınkaya, “Hakem hatalarından çok çektik” Başkan Altınkaya, “Hakem hatalarından çok çektik”

Çocuk ve gençler birçok branşta hizmet veren yaz spor okullarında, açılan tüm kurslardan ücretsiz olarak faydalanıyor.

Açılan kurslar arasında tekwondo, judo, muay thai, boks, futbol, basketbol, voleybol, badminton, tenis, güreş, hentbol, masa tenisi, eskrim, karate, okçuluk, atletizm, cimnastik, wushu, atıcılık ve yüzme yer alıyor.

Çocuk ve gençlere sporu sevdirerek yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı yaratmak ve toplumda spor kültürü oluşturmak amacıyla açılan yaz spor okullarına kayıtların okullar açılana kadar devam edeceği öğrenildi.

VELİLERDEN TEŞEKKÜR

Çocuklarının spor sayesinde daha verimli bir yaz tatili geçirdiklerini ifade eden veliler, ücretsiz olarak spor kurslarından faydalandıkları için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne teşekkür etti. Farklı branşlarda spor yapan çocuklar ise sevdikleri spor dalını seçtikleri için mutlu olduklarını dile getirdi. ‘Yetenekli olan sporcular antrenörlerimiz tarafından tespit ediliyor’ Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin, farklı branşlarda açılan kursları ziyaret ederek sporcularla bir araya geldi.

Yaz spor okulları kapsamında 29 branşta hizmet verdiklerini belirten Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin yaptığı açıklamada, “Yaz Spor Okulları kapsamında açılan kursları ziyaret ederek, çocuk ve gençlerimizle sohbet etme imkânı bulduk. Velilerimizle bir araya geldik. Taleplerini aldık. Yaz okullarında özellikle yetenekli olan sporcular antrenörlerimiz tarafından tespit ediliyor. Onlar sadece yaz için değil tüm yıl boyunca o spor dalında eğitim alıyor. Yaz okulları aynı zamanda yetenek tarama okulu da oluyor. Benim amacım çocuğun 3 ay değil bir yıl boyunca o spor dalında yer alarak onu kazanabilmek. Tespit edilen çocukların kulüplere kazandırıldığını biliyorum bu da beni mutlu ediyor. Yüzme dahil tüm branşlar ücretsiz. Şuanda yaklaşık 3 bine yakın kişi başvuru yaptı. Biz bu sayının 3 bini geçmesini bekliyoruz. Kayıtlarımız devam ediyor. Daha güzel bir hizmet için tüm arkadaşlarımızla seferberiz. İnşallah daha güzel hizmetler yapacağız. Yüzme kursuna yoğun ilgi var. Çok küçük yaşlarda çocukların yüzme öğrenmesi beni çok mutlu ediyor. Yüzme insan sağlığı ve vücut gelişimi için önemli bir spor. Havuzlarımız sene başından itibaren hepsi bakıma alındı. Cankurtaran ve antrenörlerimizle halkımızın hizmetindeyiz. Sadece yüzme olarak değil, Kırşehir’de spora yönelik büyük bir artış var Ben tüm vatandaşlarımızın çocuklarını spora davet ediyorum. Tüm velilerimize antrenörlerimize emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

YAZ SPOR OKULLARININ ÇOCUKLARA FAYDASI NELERDİR?

Öte yandan Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü çocuklar okulların kapanması ile aylardır hayalini kurduğu ödevsiz bir tatilin planlarını yaparken, aileler de çocuklarının tatili nasıl değerlendirmesi gerektiğine karar vermeye çalışıyor. Çocukların hem dinlenmeleri hem de farklı hobiler edinerek eğitilmelerini sağlayan yaz okulları da işte tam bu noktada aileyi destekliyor. Yaz okullarının amacı, sadece tatil çocuğun eğlenmesi ve heyecanlı tecrübeler yaşaması değil; aynı zamanda sosyal, duygusal ve yeteneksel gelişimlerine katkıda bulunmaktır.

YAZ OKULUNA GİDEN ÖĞRENCİ NELER KAZANIR?

Çocuklar aynı ortamda yaşayarak birbirlerine destek olur ve arkadaşlık kavramının önemini anlarlar.

Okullarda öğretilen becerilerle sorumluluk duygusu kazanan çocukların özgüveni artar, ileride anlatacak anılara sahip olurlar.

Spor ya da diğer aktiviteler aracılığıyla yeteneklerini geliştiren çocuklar, daha sağlıklı bir bünyeye kavuşurlar.

Özellikle doğayla iç içe yapılan aktiviteler ile çocuklara tabiat sevgisi aşılanır.

Kendi ilgi alanlarını daha iyi anlayan çocuklar, kariyerlerine yönelik daha iyi plan yaparlar. Çocukların paylaşımcı, maceracı ve araştırmacı yönleri ortaya çıkar.

YAZ OKULLARININ ÇOCUĞUN KİŞİLİĞİNE KATKILARI NELERDİR? BAŞKALARINA SAYGI

Sosyal aktivitelere katılan öğrenciler birbirlerine saygı duymayı, aldıkları sorumluluklar ve edindikleri deneyimler sayesinde birlikte çalışmayı öğrenirler. Ekiple yapılan aktivitelerde hedeflere ulaşan ve başarı gösteren gençler, ödüllendirilir ve dayanışmanın yanında birbirlerine saygı duymayı da öğrenirler.

KENDİLERİNE SAYGI: Öğrencinin sosyal ve güvenilir bir ortamda katıldığı aktiviteler pozitif bir kişilik edinmesini, başarıyı yakalamasını ve kendisine saygı duymasını sağlar.

HOŞGÖRÜ: Grup ile yapılan aktivitelerde değişik kültürlerden gelen öğrenciler aralarındaki farkın aşılamaz olmadığını yaşayarak öğrenirler. Bu deneyim, farklılıklara saygı duymayı öğretirken hoşgörülü olmalarını da sağlar.

KİŞİLİKLERİNİ BULMAK: Sosyal aktiviteleri iyi hazırlanmış bir yaz kampı programı, çocuklara ve gençlere kendilerini ifade etme özgürlüğü ve daha iyi tanıma fırsatı verir. Öğrencilerin, ailelerinden uzakta kendilerini her türlü ifade edebilecekleri bir ortamda bulunmaları onlara, kendi ayakları üzerinde durmayı öğretirken ruhsal gelişimlerinde ve kişiliklerini bulmada da olumlu katkılar sağlar.

Muhabir: Fahrettin Toker