Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, görevi uğruna şehit olan ve ebediyete irtihal eden tüm öğretmenleri rahmet ve minnetle anarak tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı.
Vali Demiryürek, öğretmenlerin toplumun geleceğini şekillendiren en önemli güç olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
“24 Kasım Öğretmenler Günü, milletimizin eğitim neferlerine duyduğu vefanın, saygının ve minnetin anlamlı bir ifadesidir. Bu özel gün, geleceğimizi şekillendiren öğretmenlerimizin değerini bir kez daha hatırladığımız; emeklerini, özverilerini ve topluma kattıkları derin izleri saygıyla selamladığımız müstesna bir gündür.
Milletlerin kalkınması, huzur ve refah seviyelerinin yükselmesi; çağın gerekliliklerine uygun, nitelikli bir eğitim almış nesillerin yetişmesine bağlıdır. Ülkemizin en büyük hedefi, geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızı; tarihini bilen, yeniliklere açık, çalışkan, üretken, bilgi sahibi ve sorumluluk bilinci yüksek bireyler olarak yetiştirmektir.
Yurdumuzun dört bir yanında görev yapan öğretmenlerimiz, bu kutsal vazifeyi büyük bir özveri ve sabırla yerine getirerek çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğe en iyi şekilde hazırlanmasında önemli bir rol üstlenmektedir. Öğretmenlerimiz; sevgileri, sabırları ve fedakârlıklarıyla bizlere yol göstermekte; bilgiyle donatırken aynı zamanda millî ve manevi değerlerimizi kazandırmak için çaba harcamaktadır.
Bilimin ve teknolojinin rehberliğinde öğretmenlerimizin çocuklarımıza yapacağı her dokunuş, onların ufkunu genişletecek; sorumluluk duygularının, azimlerinin ve gayretlerinin gelişmesine katkı sağlayacaktır. Bu anlayışla yetişen evlatlarımızın ülkemizi daha ileri seviyelere taşıyacağına yürekten inanıyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, görevi uğruna şehit olan ve ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; ülkemizin dört bir yanında fedakârca görev yapan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum.”




