Gündem

"TERMAL HAVUZLARIN SORUNU NE ZAMAN ÇÖZÜLECEK?”

Rektör Karahocagil, termal havuzlarda yaşanan sorunlarla ilgili soruya yanıt verdi...

Loading...

Gazetemiz ve haber portalı “Kırşehir Çiğdem”in gündeme getirdiği "Kırşehir'de Boşa Akan Jeotermal Sularımız" başlıklı haberine istinaden şehrin önemli sorununu gazetemiz ortaklarından Sait Yanık, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında yeniden gündeme getirildi.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin gelişme sürecini, çalışmalarını ve projelerini basınla ilk kez bir araya gelerek anlatan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, “Kırşehir Çiğdem” ortaklarından Sait Yanık'ın Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nin termal havuzları uzun zamandır hastalarına hizmet verememesi konusunda sorduğu soruya istinaden bilgilendirmelerde bulundu.

Sait Yanık’ın Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil'e; "Pilot Üniversite projesi kapsamında ''jeotermal tedavi'' kapsamında Kırşehir'e kazandırılan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nin termal havuzları uzun zamandır hastalarına hizmet verememesi büyük tepkilere yol açmakta. Bacasız fabrika olarak değerlendirilen termaldeki yaşanan sıkıntılar hakkında siz neler düşünüyorsunuz? Burayı kendi bünyenize almayı düşünüyor musunuz? Buradaki sorun ne zaman çözülecek?" şeklinde sorduğu soruya Rektör Karahocagil’den şu yanıt geldi:

"Şuan da biz Fizik Tedavi Hastanemizde mal sahibi olmakla beraber hastanemizle tamamen Sağlık Bakanlığı'na devretmiş durumdayız. Hastanenin işletmesinin tamamı bakanlıktadır. Biz burayı yaparken TOKİ ile çalışmıştık. TOKİ'nin kendine özgü bir çalışması var biliyorsunuz. Biz taleplerimizi söylüyoruz, süreçle alakalı tabi ki onları uyarıyoruz. Şurası-burası olmadı diyerek ama tamamen TOKİ'nin elindedir. TOKİ'nin kabul prosedürleri işleniyor. Bu prosedürler içerisinde bize devredilmişti. O süreçte havuzlarda kaçak olmadığı şeklinde devredilmişti. Ama arkasından hastane açılamadı. Çünkü pandemi girdi araya ve açılamadı. 2 sene kadar kapalı kaldı. Sonra bizim protokolleri tamamladıktan sonra Sağlık Bakanlığı'na devir işlemlerimiz tamamlanınca buradaki havuzlar doldurulduğunda bir kaçak tespit edildi. Bununla alakalı bizde yardım etmeye çalışıyoruz. Havuzlardaki kaçaklar noktasında bir çok işlem yapıldı. Yapılan epoksi boyalarla birlikte istediğimiz ölçüde bir başarı sağlanamadı. Sayın bakanımız buraya geldiğinde bu konu kendisine arz edildi. Bununla alakalı süreç o zamandan başlatılmıştı. Ödenek çıkartılması ve tamir edilmesi süreci başladı. Süreç devam ediyor. O süreçle ilgili bizim bir müdahale şansımız yok. Biz zaman zaman sözlü olarak uyarılarda bulunuyoruz bu işin hızlandırılmasıyla alakalı. Ama süreç biraz uzadı. Bu sürecin uzaması da tabi ki de hoş bir şey değil. Sayın vekilimizin de bakanımızın o talimatında orada bulunduğunu ve kendisinin de yakından ilgilendiğini biliyoruz. Bu süreç şuan da tamamlanma aşamasında."

(HABER: FAHRETTİN TOKER)