Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), 18 Aralık 2025 tarihli ve 38 sayılı toplantısında Süper Lig’den 3. Lig’e kadar uzanan geniş yelpazede çok sayıda kulüp, futbolcu ve yöneticiye ağır cezalar verdi. Açıklanan kararlar, sezonun en sert disiplin yaptırımları olarak kayıtlara geçti.

Kurul, Beşiktaş A.Ş.’nin kulüp resmi sosyal medya hesabından yapılan ve futbolun itibarını zedelediği değerlendirilen paylaşımlar nedeniyle siyah-beyazlı kulübe 2 milyon 700 bin TL para cezası uygulanmasına hükmetti. Aynı paylaşım nedeniyle Beşiktaş yöneticisi Murat Kılıç’a 15 gün hak mahrumiyeti ve 2 milyon TL para cezası verildi. Öte yandan Murat Kılıç’ın maç sonrası basın açıklamalarıyla ilgili sevkinde ceza tayinine yer olmadığı belirtildi.

Kararların en ağır sonucu ise Yeni Malatyaspor için çıktı. Sarı-siyahlı ekip, sezon içinde ikinci kez müsabaka kıyafetiyle belirlenen saatte sahaya çıkmaması nedeniyle 3-0 hükmen mağlup sayıldı ve bir alt lige düşürüldü. Ayrıca bu tarihten sonra Yeni Malatyaspor ile maçı bulunan takımların müsabakaları oynamadan hükmen galip sayılmasına karar verildi.

Süper Lig’de de birçok kulüp disiplin kurulundan ceza aldı. Fenerbahçe, ev sahibi olduğu karşılaşmada çirkin ve kötü tezahüratın sezon içinde üçüncü kez tekrarlanması nedeniyle 700 bin TL para cezasına çarptırılırken, çeşitli tribünlerdeki seyircilerin elektronik biletleri bloke edildi. Trabzonspor, taraftarlarının neden olduğu saha olayları ve anons sisteminin talimatlara aykırı şekilde kullanılması nedeniyle toplam 440 bin TL para cezası alırken, çok sayıda tribün bloğuna da seyirci giriş yasağı getirildi. Antalyaspor’a saha olayları nedeniyle 220 bin TL, Galatasaray’a ise misafir tribünde çirkin tezahürat sebebiyle seyirci bloke cezası uygulandı.

Alt liglerde de cezalar dikkat çekti. Kocaelispor, misafir olduğu maçlarda çirkin ve kötü tezahüratın sezon içinde altıncı kez tekrarlanması nedeniyle 640 bin TL para cezası aldı. Akedaş Kahramanmaraş İstiklal Spor ise beşinci kez yaşanan tezahürat ihlali sebebiyle 1 maç seyircisiz oynama cezasına çarptırıldı. Aynı müsabakada kulübe, başkan ve yöneticilere toplamda birden fazla para cezası verildi.

OSMANİYE’DEN PUANSIZ DÖNÜYORUZ: 2-1
OSMANİYE’DEN PUANSIZ DÖNÜYORUZ: 2-1
İçeriği Görüntüle

Bireysel disiplin cezalarında da ağır yaptırımlar öne çıktı. Beşiktaşlı futbolcu El Bilal Touré, rakibine yaptığı ciddi faul nedeniyle 2 resmi müsabakadan men edildi. Elazığspor yöneticisi Savaş Çimenoğlu, rakip takım mensubuna saldırısı sebebiyle 75 gün hak mahrumiyeti ve 90 bin TL para cezası aldı. Alt liglerde çok sayıda futbolcu, teknik adam ve kulüp görevlisine de men ve soyunma odası ile yedek kulübesine giriş yasakları uygulandı.

PFDK kararlarında, özellikle çirkin ve kötü tezahürat, saha olayları, güvenlik ve organizasyon eksikliklerinin öne çıktığı görülürken, kurulun sezonun geri kalan bölümü için kulüplere net bir mesaj verdiği yorumları yapıldı.

Muhabir: İlknur Öncü