Kırşehir’in Mucur İlçesi’nde çocukları spora erken yaşta kazandırmak amacıyla başlatılan kapsamlı eğitim çalışmaları, ilçede büyük ilgi gördü. Mucur Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından yürütülen “İlkokul 4. Sınıflarda Spor Dalı Eğitimi” projesi ile yüzlerce öğrenci, profesyonel antrenörler eşliğinde basketbol, voleybol ve jimnastik gibi farklı branşlarda temel spor becerileri kazanıyor.
Projeye pilot uygulama olarak seçilen Şehit Astsubay Sedat Mert Cumhuriyet İlkokulu ve Rıza Dikmen İlkokulu’nda başlayan eğitimler, kısa sürede öğrenciler ve veliler tarafından ilgiyle karşılandı. Haftalık ders programına entegre edilen antrenmanlarla öğrenciler, fiziksel gelişimlerinin yanı sıra takım çalışması, liderlik, sorumluluk ve odaklanma gibi sosyal becerilerini de geliştiriyor.
Projeye öncülük eden Emre Aslan, “Amacımız sadece sporcu yetiştirmek değil, aynı zamanda disiplinli, özgüveni yüksek ve takım ruhunu benimsemiş bireyler kazandırmak. İlkokul 4. sınıf dönemi, çocukların hem fiziksel hem de zihinsel gelişiminde kritik bir eşik. Bu yaşta yapılan doğru yönlendirmeler, geleceğin milli sporcularını ortaya çıkarabilir” ifadelerini kullandı.
Çalışmaların bir yetenek taraması niteliği taşıdığını belirten Aslan, keşfedilen yeteneklerin ilerleyen dönemde kulüplere yönlendirilerek lisanslı sporcu olarak yetiştirileceğini söyledi. Uzman antrenörler eşliğinde gerçekleştirilen antrenmanlar, öğrencilerin performansını birebir takip ederek her çocuğun yeteneğine uygun branşa yönlendirme yapmayı sağlıyor.
Veliler, çocuklarının sporla iç içe bir yaşam sürmesinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, projenin ilçedeki tüm okullara yayılmasını istiyor. Yetkililer, bu çalışmaların uzun vadede hem bölge sporuna hem de Türk sporuna önemli katkılar sunacağını vurguladı.



