Gündem

Mevsim geçişlerinde ara öğünleri unutmayın!

Mevsim geçişlerinde beslenmeye dikkat etmek sağlıklı kalmanın en önemli kurallarından birisi. Özellikle 3 ana 3 ara öğün şeklinde dengeli beslenmenin değerli olduğunu belirten Diyetisyen Sena Tüten mevsim geçişlerinde ara öğün beslenmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kan şekerini dengede tutup çabuk acıkmayı ve yenen diğer öğünde çok fazla yemeyi engellemek için ara öğünlerin atlanılmaması gerektiğini belirten Sena Tüten: ‘’Alışkanlık haline gelmiş ara öğünler kişinin metabolizma hızını arttırmakta. Metabolizma hızı artarsa kilo kaybı da hızı da artar. Tabi burada ara öğünlerde hangi ürünlerin tüketildiği de çok önemli. ‘’dedi.

Ara öğün abur cubur demek değildir!

Ara öğün deyince akla abur cuburların, yağlı ve şekerli yiyeceklerin geldiğini söyleyen Tüten sözlerine: ‘’ Bu tarz gıdalar tüketilirse ara öğünler sadece kilo aldırır. Ara öğünlerde 100-200 kalori civarı sağlıklı seçimler yapmak kilo kontrolünü sağlar ve kan şekerini düzenler. Ara öğünleri yemekten 2-3 saati geçmeyecek şekilde tüketmeliyiz. Lifli beslenmek uzun süre tok tutar. Lifli beslenmek sindirim sistemi ve bağırsak emilimi için çok önemlidir. Meyve, sebze ve tam tahıl ürünleri bu beslenmeye uygun iyi seçeneklerdir.’’ Şeklinde devam etti.

Ara öğünler ana öğün değildir…

Ara öğünlerde tüketilen porsiyon miktarlarının Ana öğün olarak düşülmemesi gerektiğini ve gereğinden fazla tüketilmemesi gerektiğine değinen Tüten, fazlasının yağa dönüşebileceğini söyledi.  Sağlıklı besin tercihleri olarak da kuru kayısı, ceviz, badem, kefir, erik, kuru üzüm, light ayran, beyaz leblebi, az yağlı süt, meyveli yoğurt,  … gibi ürünler ara öğün için tüketilebilir.