Memleket Partisi İl Başkanı Gülay Baltalık: "Zamlar öncesi uyarmıştık"
Memleket Partisi’nden ÖTV zamlarına tepki!..
Kırşehir Memleket Partisi İl Başkanı Gülay Baltalık, Memleket Partisi’nin 14 Mayıs seçimleri öncesinde uyararak halkı zamlar noktasında bilgilendirdiğini söyledi.
Baltalık, "Halkın içerisinde olduğu durumu ülke genelinde herkese anlattık. Şimdi de yapılan ÖTV zamları ile yine toplumun ekonomik olarak gerildiğini yetkililere anlatıyoruz, anlatmaya da devam edeceğiz" dedi.
2002 Yılından 2023 yılına dek yaşanan akaryakıt fiyatlarını eleştiren Baltalık, açıklamasında; "2002 Yılında benzin ya da mazot almaya gittiğinizde 50 Türk Lirasına 30 litre, 2018 Yılında aynı paraya 8 litre alabiliyorken, bugün ise 2 litre dahi alamıyorsunuz " diye konuştu.
Baltalık, "AK Parti iktidarı, ekonomik sorunların çözümü için seçimlerde meydanlarda halktan güvenoyu istedi. Türkiye'de halk gerekli güveni sandık başına giderek gösterdi. Şimdi ise AK Partili seçmen dahi yaşanılan ÖTV zamlarını eleştirir durumda. Memleket Partisi Kırşehir örgütlenmesi olarak bizim çözüm önerimiz sadece vatandaşın 'kemer sıkması' değil tasarrufun devletin kendinde başlatılmasıdır. Zenginler ve fakirlerin yaşadığı durumda esnafı ise şimdilik ayakta tutan şey 'gurbetçi, turizm' canlılığıdır. Sonrası ise bizi çok korkutmaktadır. Yerelde başlatılmayan tasarruf tedbirlerini ülke genelinde görmemizde vatandaş olarak zor görünüyor. Yaklaşık 1 yıldır anlatmaya çalıştığımız ev sahibi-kiracı arasındaki fiyat uçurumu gerginliği sürerken zamlara rağmen alım gücünün düşmesinin görülmemesini de anlamıyoruz." diye konuştu.
Tarım şehri Kırşehir'de hasat sorunu olduğuna dikkat çeken İl Başkanı Baltalık, açıklamasını şöyle sürdürdü; "9 noktada günlük 7 bin 500 ton alınan ürünün 19 Temmuz Çarşamba günüden itibaren 11 alım noktası ile günlük 10 bin tona uluştırılması çok geç kalınmış bir müdahaledir. Yerel yöneticilerin tarım ve hayvancılık kentinde yaşanılan bu durumu bu kadar geç görmelerini bizler idrak edemedik.
Bir sektörü̈ veya toplumsal bir grubu değil, çiftçiyi, işçiyi, memuru, esnafı, girişimciyi, KOBİ’leri, öğrenciyi, engelliyi, emekliyi, kısacası toplumun bütününü ve doğayı hep birlikte göz önüne almak zorundayız. Üretim ve istihdamı artırıp gelir ve servet dağılımını düzenleyerek milletimizi layık olduğu refah düzeyine çıkarmak zorundayız." (HABER MERKEZİ)