Kındam Mahallesi Muhtarı Barış Gökçınar:

“Zorunlu ihtiyaçlarımız olmadığı için mağduruz”

Şehrimiz Kındam Mahallesi Muhtarı Barış Gökçınar, Ökse Sokağı’nda bulunan 250 yapının imar barışından yararlandığını, ancak mahalleye imar verilmediği için hiçbir hak talep edemediklerini açıkladı.

Muhtar Gökçınar, “Mahallemizde bin kişi ikamet ediyor. Fakat imar olmadığı için tarım elektriği kullanılıyor, kanalizasyon, doğalgaz ve internet yok” dedi.

“ZORUNLU İHTİYAÇLARIMIZ OLMADIĞI İÇİN MAĞDURUZ”

İmar olmadığından dolayı mağdur olduklarını söyleyen Kındam Mahalle Muhtarı Barış Gökçınar,  gazetemize yaptığı açıklamada, mahalle halkının sorunlarını ve beklentilerini dile getirerek, yetkilileri göreve davet etti.

Şehre bir kilometre uzaklıkta olmasına rağmen, doğalgaz, internet ve kanalizasyon hizmetlerinden yararlanamadıklarını belirten Muhtar Barış Gökçınar, şunları söyledi:

“Kındam Mahallesi Ökse Sokağı’nın 1 kilometre yakınında toki, diğer 1 kilometre civarında Değirmenderesi sokağı var.  Bahsettiğim yerler imarlı yerler ama bizim Ökse Sokağı’nda imar yok. İmar olmadığı için de vatandaşlarımız internet kullanamıyor, kanalizasyon kullanamıyor, mutfaklarında hala tüp kullanıyorlar. İmar olursa kanalizasyonumuz gelir, doğalgazımız gelir. Çocuklar okula gidiyorlar, internetten ders çalışacaklar çalışamıyorlar. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanımıza ve Tarım Bakanımıza sesleniyorum. Değirmendere’de var, Toki’de var burada imar neden yok. Bu saydığım yerlerin arası 1 kilometre. Biz defalarca dilekçe yazdık konuyla ilgili. Verilen cevapta ise ‘Buralar tarım nitelikli alan geçtiği için imara açılamıyor’ cevabını aldım. Tarım nitelikli alan demek tarımla uğraşılan bir alan demek. Burada tarımla uğraşan kimse yok. Ökse Gölümüz vardı. Orası da belediyenin sayesinde kurudu. Suyu olmayan bir yer tarım nitelikli alan olarak geçiyor. Tarımla uzaktan yakından alakası yok. Burada 250 tane ev var. Bin kişi burada ikamet ediyor.  Bu insanlar 400 TL’ye tüp alıyor evine. Kışın sadece bir odasını ısıtabiliyor. Doğalgaz olmadığı için soba kullanıyorlar.”

“TARIM NİTELİKLİ ALAN OLDUĞU İÇİN ELEKTRİĞİ TARIM FATURASI ÜZERİNDEN 2 KATI ÖDÜYORUZ”

Bölgenin tarım nitelikli alan olarak verildiğini söyleyen Muhtar Gökçınar, “Tarım nitelikli alan olduğu için buradaki vatandaşlarımız elektrik faturalarını tarım faturasından ödüyorlar. Diğerleri gibi normal fatura ödemiyorlar. Toki bölgesinde veya diğer bölgelerde vatandaşların ödediği elektrik faturasının 2 katı kadar fatura ödüyorlar. Tarım alanı olduğu için. İmar barışından buradaki evler hep yararlandı ruhsatlarını aldılar fakat imar olmadığı için yine bir şey yapamıyorlar. Sadece ruhsatları alındı, evler hak sahipleriyle paylaşıldı. Yani mağdur üstüne mağdur burası” ifadelerini kullandı.

Doç. Dr. Süleyman Ersoy’un "Dünya Lenfoma Farkındalık Günü" mesajı Doç. Dr. Süleyman Ersoy’un "Dünya Lenfoma Farkındalık Günü" mesajı

“BİR SOBAYLA HEPİMİZ AYNI ODADA YATIYORUZ”

Doğalgaz olmadığı için bir odada kalmak zorunda olduklarını söyleyen mahalle sakinlerinden Ayşe Budak, “Burada imar yok, doğalgaz yok. Bir soba yakıyoruz hepimiz bir odada yatıyoruz. Tüpler pahalı tüp almakta zorlanıyoruz. Başka bir odada soba yakamıyoruz. 2 odada yaksak kömür çok pahalı. İmarın gelmesini çok istiyoruz” dedi. (HABER: FAHRETTİN TOKER)

Editör: Fahrettin Toker