KIRŞEHİR Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Spor Merkezleri kapsamında gençler okçuluk sporuna büyük ilgi gösteriyor.

Çelik, “Çalışmaya ve gelişmeye devam edeceğiz” Çelik, “Çalışmaya ve gelişmeye devam edeceğiz”

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından bu yaz birçok sportif etkinlik ve aktivite düzenlenirken Kırşehirli gençler farklı branşlarda spor yapma fırsatı buluyor.

Okulların tatile girmesiyle birlikte il spor merkezlerine kaydolanların sayısında büyük artış yaşanırken Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ nün desteğiyle ‘Yaz Spor Okulları’ projesi kapsamında Kırşehirli gençler, ‘Okçuluk’ antrenmanı çalışmalarına katıldı.

Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Spor Merkezleri kapsamında açılan okçuluk antrenmanları devam ediyor. Haftada 3 gün olarak devam eden antrenmanlara 7-18 yaş grubundan toplam 40 sporcu katılıyor. Başlangıç olarak taktik ve teknik bilgilerinin verildiği antrenmanlarda eğitim alan genç sporcular, makaralı ve klasik yaylı okla hedef tahtasına atış yaparak uygulamalı olarak öğrendiklerini pekiştirme imkânı buluyor.

Okçuluk sporu yapmak isteyenlerin sayısında büyük artış yaşandığını ifade eden Gençlik ve Spor il Müdürü Numan Nafiz Şahin, “Kırşehir’de yaptığımız okçuluk çalışmalarıyla bu branşta Kırşehir’i ulusal ve uluslararası arenada temsil edecek başarılı ve yetenekli sporcular yetiştirmek istiyoruz. Engelli bireylerimizi de okçuluk sporuyla tanıştırarak, onlara sosyal çevre oluşturmak ve müsabık sporcu olarak ülkemize kazandırmak, yenilikçi, gelişmeyi seven, başarılı, istikrarlı bir Karaman olmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Okçuluk Antrenörü Yahya Ulaş, okçuluk sporu ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Antrenör Ulaş yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“Yıllardır bu sporun içindeyim. Aynı zamanda okçuluk sporcusuyum. Ahi Stadyumunun içinde bulunan Okçuluk Spor Kompleksi’nde kurslarımız devam ediyor. Okçuluk sporuna olan talep çok yoğun. Özellikle küçük yaştaki sporcular, yaz-kış spor okullarımıza ve yaz spor okullarımıza çok ilgi gösterdiler. Buradan da seçtiğimiz, performansa uygun olan öğrencileri, kendi performans antrenmanlarımıza dâhil ederek, yarışmalara hazırlanacak şekilde çalıştırıyoruz. Şu an Kompleksi’nde 15 yaş ve üzeri grupla bir aradayız. Hedefe yönelik olarak yaptığımız çalışmalarla, çocukları yarışmalara hazırlıyoruz. Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yetişen ve Türk Milli Takımı ile başarılara imza atan sporcular var. Geçtiğimiz yıllarda, gençler ve büyükler kategorisinde kazandığımız madalyalarımız var. Bayan takım, erkek genç takım ve erkek büyük takım. Aynı zamanda bireyselde de bir sürü başarılı olan sporcumuz oldu. Milli takıma sporcu yetiştirdik. İki tane çok başarılı sporcumuz var. Önümüzdeki sene inşallah, sporcularımızla birlikte Milli Takım yarışmalarına katılacağız.” konuştu.

YAZ SPOR OKULLARININ AMACI

İl müdürlüğünce, tatilde gençlerin zamanlarını boş geçirmemeleri için alanlarında uzman antrenörler eşliğinde, çocuklar ve gençler için birçok spor branşında eğitim veriliyor. Spora yönlendirilen gençlerin fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamanın yanında onların yazı dolu dolu geçirmeleri sağlanıyor. Yaz spor okulları binlerce çocuğa hizmet verecek şekilde planlanırken, çocukların ve gençlerin daha güçlü ve sağlıklı olarak topluma kazandırılması amaçlanıyor.

Kırşehir GHSİM, Kırşehirli ailelere çağrıda bulunarak, gençlerin ve çocukların İl Spor Merkezleri’ndeki Yaz Spor Okullarına kayıt yaptırılması konusunda teşvik edilmesini, gençlere sevdikleri spor branşında kendilerini kanıtlamalarına imkân sağlayıp ders ve sınav yoğunluğunda rahatlamaları için yardımcı olmalarını önerdi.

İl Gençlik Müdürlüğünden yapılan duyuruda, tüm Kursların ücretsiz olduğu Yaz Spor Okulları’nın projeleri hakkında daha ayrıntılı bilgi almak isteyen vatandaşların, Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Servisine başvuru yapmalarının yeterli olacağı bilgisi verildi.

OKÇULUK SPORUNUN FAYDALARI

Okçuluk, her spor dalında olduğu gibi öncelikle kişinin sağlığını, bedenini olumlu etkiler. Buna bağlı olarak kişinin yaşam standardı ve yaşam planı değişir, kendine güveni artar, konsantrasyonu gelişir ve sosyal çevresindeki pozisyonu olumlu yönde değişir. Okçuluk beden terbiyesi veren bir spordur. Okçuluk sporunu yapan her insan kendi vücuduna hakim olmayı ve nasıl kullanması gerektiğini iyi öğrenir. Okçuluk sporu her yaşta insan tarafından rahatlıkla yapılabilir. Stresle baş etmemize yardımcı olur ve eğlencelidir. Adaptasyon ve motivasyonu güçlendirir. Dikkatli ve duyarlı olmayı sağlar. Zorlukları yenmeyi öğretir. Doğru nefes almayı sağlar; doğru nefes alırken daha fazla oksijenin beyne akın etmesiyle beynin verimli çalışmasına sebep olur. Vücuda uzun süreli dayanıklılık kazandırır. Kalbin dakikadaki atım sayısını düşürür ve kalbi kuvvetlendirir. El-ayakların orantılı, doğru kullanılmasını sağlar. İnsana dik bir duruş temin ederek, hareketlerine esneklik ve zarafet kazandırır. Vücut için çok önemli olan Büyüme Hormonunun (GH) düzenli üretilmesine ve bu hormonun tetiklenmesiyle devreye giren pek çok hormonun da üretilerek vücudun sağlıklı işlemesine yardımcı olur. Kas ve kemik yapısının zaman içinde zayıflamasını engellemesi özelliği ve hormon üretimine katkısıyla en etkin yaşlanmayı önleyici etkendir. Sporcular zor hastalanır, çabuk iyileşirler ve doğa şartlarına dayanıklıdırlar. Okçuluk, dikkat ve konsantrasyon gelişimine katkıda bulunur. Eklem ve tendonların, omuz, sırt ve bacak kaslarının kuvvetlenmesini sağlar. Osteoporozun ve Skolyoz (omurga eğriliği) ’un tedavisinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.  (HABER-FOTOĞRAFLAR: SALİH HANÇER)

Editör: İlknur öncü