Kırşehirli öğrencilerin uğrak mekanı haline gelen ve 2’nci evi olarak kabul edilen Gençlik Merkezi bünyesindeki Deneyap Teknoloji Atölyesinde eğitim alan gençler el berecilerini geliştirdikleri gibi geleceğin mucitleri, tasarım üretim alanında hazırladıkları eserleri, proje şenliğinde görücüye çıkardılar.
Kırşehir’de Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) işbirliği ile başlatılan Deneyap Teknoloji Atölyelerinde öğrenciler eğitimlerine devam ediyor. Geleceğin teknoloji yıldızı olmak isteyen gençlerin yoğun ilgi gösterdiği Deneyap Teknoloji Atölyeleri ortaokul ve lise olmak üzere çok sayıda öğrenci eğitim alıyor.
Gençlik Merkezi bünyesindeki Deneyap Teknoloji Atölyesinde tasarım ve üretim eğitimi alan öğrenciler, hazırladıkları projelerin tanıtımı için şenlik düzenledi. Proje şenliğine katılan öğrenciler birbirinden farklı projeleri ile yeteneklerini ve hayal güçlerini tasarıma çevirme şansı yakaladı. Deneyap Teknoloji Atölyesinde eğitim alan ortaokul ve lise öğrencileri tasarım üretim eğitimlerinin ardından Robotik-Kodlama, Elektronik Programlama, Yazılım Teknolojileri, Havacılık ve Uzay Teknolojileri gibi alanlarda eğitimlerine devam edecekler.
Kırşehir Gençlik Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin, Gençlik Merkezi Müdürü, Deneyap Atölyesinde eğitim veren öğretmenler ve öğrencilerin aileleri proje şenliğine katıldı. Öğrenciler tarafından açılan stantları gezen davetliler, hazırlanan eserler hakkında bilgiler aldılar. Projelerini tanıtmanın mutluluğunu yaşayan öğrenciler, bundan sonraki süreçte robotik kodlama eğitimlerine geçiş yapacaklar.
“GENÇLER BURADA MAHARETLERİNİ SERGİLEDİLER”
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Kırşehir Gençlik Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin, gençlerin maharetlerini sergilediğini belirterek; “Bugün burada çok anlamlı bir program için buradayız. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve T3 Vakfı ile ortak yapılan Deneyap Atölyemiz açmıştık. Kırşehir Gençliğine hizmet vermeye başlayan Deneyap Atölyemizde ortaokul ve lise kademelerindeki öğrenciler eğitim aldılar. Bugün burada bir üretim ve tasarım şenliği gerçekleştirdik. Gençler burada maharetlerini sergilediler. Aileler beraber bu coşkulu ortamı birlikte yaşadık” dedi.
“DENEYAP ATÖLYEMİZ 3 YIL BOYUNCA HİZMET EDECEK”
Numan Nafiz Şahin, Denayap Atölyesinde 3 yıl boyunca eğitimlerin devam edeceğini kaydederek; “36 ay sürecek bu eğitimler ilki üretim ve tasarımdı. Çocuklar burada hayal güçlerini konuşturarak, deprem ve çatılardaki karın erimesi ile ilgili birçok teknoloji hayal ürününü burada görmek mümkün. İnanıyoruz ki burada yetişen gençler ileride Selçuk Bayraktar’ın izinden gidecek. Ülkemize milli muharif uçağından tutun, İHA’lar ve SİHA’larla birçok gençlerimiz yer alacak. Geleceğimize umutlu olarak ilerliyoruz. Gençlik Spor Bakanlığı bünyesindeki Gençlik Merkezleri bu manada gençlerimizi yetiştirmektedir. Her konuda teknoloji üreten bir ülke hedefi ve hayali ile atölyelerimiz hafta sonları farklı programlarla gençler hizmet vermektedir. Tabi işin arka mutfağında kurs hocalarımız yer almaktadır. Deneyimli olan hocalarımız gençlerimizi yetiştiriyor. Hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Ailelerimiz çocuklarını fedakarca hafta sonlarında buraya göndermektedirler. Ailelerimize de teşekkür ediyorum. Çalışma arkadaşlarımıza tebrik ediyorum. Ailelerimizde yoğun bir ilgi var. Deneyap Atölyemiz 3 yıl boyunca hizmet edecek. Biz bu grupları sınavlarla aldık. Yoğun bir uygulama ve yazılı sınav neticesinde hak kazanan gençlerimiz bu eğitimden yararlandılar. Bu etaptan sonra tekrar sınavla gençlerimiz alacağız. Teknofest’e daha fazla katılımın olacağı teknoloji ile barışık olan her türlü bağımlılıkta uzak duran ama aynı zamanda ülkemizin gelişmesi kalkınması ileriye gitmesi için teknoloji üreten bir gençlikle atölyemizi buluşturuyoruz. Eğitimimiz neticesinde binlerce tasarımcı ortaya çıkaran gençlerimizi görmek mümkün olacaktır” şeklinde konuştu.
Deneyap Atölyesinde eğitmenlik yapan Eğitmen ise teknoloji ve tasarım derslerinde çok sayıda öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek; “Eğitim boyunca öğrencilerimize teknoloji ve tasarım odaklı düşünme, empati kurma ve proje geliştirme perspektifini vermeye çalıştık. Nihayetinde öğrencilerimize proje tabanlı ve düşünme becerisini kazandırma ve empati yöntemiyle projelerini nasıl geliştirecekleri hususunda detaylıca bilgilendirme yaptık. Öğrenciler bu eğitim süreci boyunca yaptıkları projeleri burada sergiliyorlar” ifadelerini kullandı.
5 sınıf Öğrencisi Musa Battal, ise en büyük hedefinin bilim insanı olup Türkiye’ye teknoloji konusunda katkı sağlamak olduğunu söyledi.
Velilerden Bektaş Battal da; “Oğlum hafta sonralı Deneyap kursuna geliyor ve burada teknoloji eğitimi alıyor. Burada geleceğin bilim insanları yetişiyor. Bu açıdan kurs çok faydalı” diye konuştu.
(HABER: SALİH HANÇER)