Kırşehirli Çiftçi kara kara düşünüyor!.. Ortadoğu yangın yeriyken Kırşehirli üreticilerin cebi yanıyor. Ortadoğu’da tırmanan füze gerilimi ve küresel piyasalardaki çalkantı, Kırşehirli üreticinin en büyük maliyet kalemi olan motorini hedef tahtasına oturttu.
“Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Zammı”
Hafta başından bu yana sektör kaynaklarından sızan ve motorine 12,45 TL, benzine ise 3,68 TL zam yapılacağını öngören haberler, üreticide adeta şok etkisi yarattı. 5 Mart Perşembe (bu gece yarısı) itibarıyla geçerli olması beklenen bu dev artış, lojistikten tarıma kadar her sektörü "kontak kapatma" noktasına getirdi.
Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorine 12,45 TL, benzine ise 3,68 TL bir zam bekleniyor. Özellikle motorine gelecek olan zam Kırşehirli üreticileri kötü etkileyecek.
Toprak Suya Doydu, Çiftçinin Cebi Yandı!
Yağışların ardından sürek vaktinin gelmesiyle yollara düşen Kırşehirli üreticiler, mevcut motorin fiyatlarının bile bel büktüğünü ifade ediyor. Çiftçiler, olası bir 12 liralık zammın "üretimi durdurmak" anlamına geleceğini belirterek şunları söylüyor:
"Tam tarlaya gireceğiz, kulağımız radyoda zam haberi bekliyoruz. Toprak ekilmeyi bekler, depo dolmayı beklemez. Bu maliyetlerle hasat zamanı ne kazanacağımızı şimdiden kara kara düşünüyoruz."
Gözler Gece Yarısında
Kırşehirli üreticiler şimdi umutla bu zam haberlerinin revize edilmesini veya tarımsal desteklerin artırılmasını bekliyor. Aksi takdirde, bu bahar dönemi Kırşehir tarlalarında traktör sesinden çok sessizliğin hakim olması işten bile değil.




