2025 yılının Nisan ayında Hastane Deresi Sel Kapanı şantiye kurulumu yapılan alanda DSİ 122. Şube Müdürü Musa Can Demirkan incelemelerde bulundu. DSİ 122. Şube Müdürü Musa Can Demirkan’a incelemeleri sırasında Jeoteknik Hizmetler Şube Müdürü Mehmet Öcal eşlik etti. 2026 yılında işletmeye alınması planlanan tesisin gövde, kondüvi ve cut-off sıyırma kazıları devam ediyor.

Projede gövde, kondüvi ve cut-off sıyırma kazıları aralıksız sürdürülerek, tesisin sağlam altyapıyla inşa edilmesi hedefleniyor. 2026 yılı içerisinde işletmeye alınması planlanan sel kapanı, Kırşehir’de taşkın riskine karşı önemli bir koruma sağlayarak bölgedeki yerleşimleri ve tarım alanlarını güvence altına alacak.

Kırşehir’de Sel Riskine Karşı Güçlü 2

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nden 1. Yapay Zekâ Günleri: Geleceğin Teknolojisi Masaya Yatırılacak
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nden 1. Yapay Zekâ Günleri: Geleceğin Teknolojisi Masaya Yatırılacak
İçeriği Görüntüle

DSİ yetkililerinden sahada inceleme

Yetkililer, projeyle birlikte sel baskınlarının önüne geçilerek su yönetiminin daha verimli hale getirilmesinin amaçlandığını belirtti. Bölgenin doğal su akışı düzenlenerek çevresel etkiler minimize edilecek ve halkın güvenliği artırılacak.

Hastane Deresi’nde yürütülen çalışmalar, Kırşehir’in iklim değişikliği ve taşkın risklerine karşı daha dayanıklı hale getirilmesi yönünde atılmış önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kırşehir’de Sel Riskine Karşı Güçlü 3

DSİ 122. Şube Müdürlüğü, “Kırşehir Hastane Deresi Sel Kapanı işinde gövde, kondüvi ve cut-off sıyırma kazıları devam etmektedir.

Çalışmaları incelemek üzere Şube Müdürümüz Musa Can Demirkan ve Jeoteknik Hizmetler Şube Müdürü Mehmet Öcal şantiye ziyaretinde bulunmuşlardır.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Gurbet Erul