Kırşehir’de çevre koruma ve geri dönüşüm adına önemli bir adım atılıyor.
Türkiye genelinde 1 Temmuz’da başlayacak Depozitosu Olan Ambalajlar (DOA) sistemi, kentte de uygulanmaya başlanacak.
Kırşehir’de bakkal, market, restoran ve kafeler yalnızca satış noktası değil, aynı zamanda depozito iade merkezi olarak hizmet verecek.
Vatandaşlar, üzerinde özel DOA logosu bulunan plastik, cam ve alüminyum içecek ambalajlarını çöpe atmak yerine biriktirip iade noktalarına teslim edecek.
Teslim edilen her ambalajın bedeli, saniyeler içinde dijital hesaba yansıyacak. Biriken tutarlar ise doğrudan banka hesabına aktarılabilecek ya da ATM’lerden nakit olarak çekilebilecek.
Kırşehir’de yoğun insan trafiğinin olduğu alanlarda da büyük iade merkezleri kurulacak. Böylece hem çevre kirliliği azaltılacak hem de vatandaşlar için ek bir gelir kapısı açılacak.




