Kırşehir Lisesi öğrencilerinin hazırladığı “Atıktan Sanata” sergisi, Cacabey Meydanı’nda ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Geri dönüşüm malzemelerinden üretilen eserler, çevre bilincini sanatla buluşturarak büyük ilgi gördü.
Okul Müdürü Gökçen Köktaş, sergi hakkında yaptığı açıklamada etkinliğin iki bölümden oluştuğunu belirtti: “Bir bölüm resimlerden, tablolardan ve tuvallerden oluşuyor. Diğer bölüm ise atıkların sanata dönüşüm yolculuğunu gösteriyor. Basit bir peçeteyi bile değerlendirerek sanatsal ürünler ortaya çıkardık. Örneğin sergide gördüğünüz tabak tamamen kağıt peçeteden yapıldı. Öğrencilerimiz büyük emek verdi.”
Ziyaretçiler şaşkınlık içinde kaldı!
Müdür Köktaş, ziyaretçilerin eserleri gördüklerinde şaşkınlıklarını gizleyemediklerini de vurguladı: “Gazeteden hasır ürünler, peçeteden tabaklar, kartonlardan sanatsal tasarımlar ortaya çıktı. Ziyaretçiler ‘Aa bu peçete mi? Aa bu gazete mi?’ diyerek hayretlerini dile getirdiler. Hepsi öğrencilerimizin emeğiyle hayat buldu.”




