Gündem

Kırşehir kahverengi kokarca böceğiyle mücadeleye devam ediyor

Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü “Kahverengi kokarca zararlısına yönelik mücadelemiz devam ediyor.” başlıklı bir paylaşım yapıldı.

Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü “Kahverengi kokarca zararlısına yönelik mücadelemiz devam ediyor.” başlıklı bir paylaşım yapıldı.

Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü sosyal medya hesaplarından kahverengi kokarca böceği hakkında bilgi verilen bir video paylaşıldı. “Kahverengi kokarca zararlısına yönelik mücadelemiz devam ediyor.” isimli paylaşımla kahverengi kokarca böceğine ilişkin bilgi verilecek nasıl mücadele edileceği anlatılmıştır. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yapmış olduğu paylaşımda, “Valilikler, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler ve çiftçilerimizle koordinasyon içerisinde sürdürülen çalışmalar kapsamında, bölgedeki popülasyonu azaltarak üretimdeki verimi artıracağız.” ifadelerini kullandı.

Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan paylaşımda kahverengi kokarca böceklerinin havaların soğuması ile ev, ahır, ağıl ya da depolara saklandığını ve bu süreçte vatandaşların kürek gibi araç gereçlerle toplayabileceğini ve toprağa gömerek imha edebileceğini ifade etti.

Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan paylaşımda:

“Kahverengi kokarca ile mücadelemiz devam ediyor. İstilacı bir tür olan ve tarımsal üretime zarar veren kahverengi kokarca, havaların soğumasıyla birlikte ev, ahır, ağıl veya depolarda kışlamaya çekilir. Bu dönemde elle veya süpürge kürek gibi araç gereç yardımıyla toplama veya toprağa gömerek imha etme yoluyla gerçekleştirilen mekanik mücadele yıl içinde farklı dönemlerde yapılan kimyasal ve biyolojik mücadele kadar önemlidir. Fındık başta olmak üzere birçok bitkisel üründe verim ve kalite kayıplarına yol açan ürünlerin pazar değerini düşüren bu zararlıyla mücadele el birliğiyle yapılmalıdır. İşte o zaman bu sorunun üstesinden kolayca gelebiliriz. Dayanışma içinde mücadele şart. Tarım ve Orman Bakanlığının tavsiyelerine uyarak kahverengi kokarcanın çoğalması ve yayılmasının önüne geçebiliriz. Ayrıntılı bilgi için size en yakın il ilçe tarım ve orman müdürlüğüne başvurunuz.”