BU BİR İHBARDIR... Kırşehir’de Restore Edilen Binada Güvenlik Endişesi BU BİR İHBARDIR... Kırşehir’de Restore Edilen Binada Güvenlik Endişesi

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası kapsamında Kırşehir’de Kırşehir Valiliği ile Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile program düzenlendi.

Kırşehir Valiliği ile Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonunda ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ev sahipliğinde 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Programı düzenlendi. 12 Mart 2025 tarihinde Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda program gerçekleşti. Programa Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Şükrü Ener, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Baro Başkanı Av. İsa Dağıstan, Vali Yardımcıları İsmail Çetinkaya ve Alper Balcı, Kırşehir İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ahmet Yıldırım, Kırşehir İl Emniyet Müdürü Erdoğan Kartal, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Erdem Eylenen, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yasin Gülşen, il müdürleri, STK temsilcileri, akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşı’nın Kabulünü 104. Yılında Kırşehir’de Tören Düzenlendi2

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Programı ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı konulu sinevizyon gösterimi yapıldı.

Sinevizyon gösteriminin ardından ilk olarak İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yasin Gülşen bir konuşma yaparak İstiklal Marşı’nın sadece bir şiir olmadığını ve Milli Mücadelede ümidin sesi olduğunu kaydetti.  İstiklal Marşı’nın bazı dizelerini açıklayan Gülşen, Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı maddi beklenti içinde yazmadığını anlattı. Konuşmasının sonunda Yusuf Yasin Gülşen, başta Gazi M. Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitleri ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle andıklarını ifade etti.

İstiklal Marşı’nın Kabulünü 104. Yılında Kırşehir’de Tören Düzenlendi3

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yasin Gülşen’in ardından Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu konuştu. Başkan Ekicioğlu, İstiklal Marşı’nın her dizesinin egemenliği eline alan ve kendi kaderini tayin eden Türk Milletinin eseri olduğunu dile getirdi. İstiklal Marşı’nın bağımsızlığımızın vücut bulmuş hali olduğunu anlatan Başkan Ekicioğlu, başta Gazi M. Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitleri ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u saygı ve rahmetle andıklarını söyledi.

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun ardından Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek bir konuşmasını yaparak Türk Milletinin Birinci Dünya Savaşı sonrasında esaret altına alınmak istenen bir millet olduğunu ama bu milletin hiçbir zaman bağımsızlığından ödün vermediğini anlattı. Bağımsızlığını her şeyin üstünde gören Türk Milletinin Milli Mücadeleyi başlattığını kaydeden Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, İstiklal Marşı yazılmasının amacının milletin ve ordunun manevi duygularını yücelterek savaşı kazanabilecekleri inancını artırmak olduğunu vurguladı. Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un maddi hiçbir karşılık beklemeden İstiklal Marşı’nı kaleme aldığını söyleyen Vali Demiryürek, İstiklal Marşı’nın her satırının derin anlamlar içerdiğini ve Türk Milletinin bağımsızlık için verdiği mücadeleyi anlatan eşsiz bir eser olduğunu belirtti. Başta Gazi M. Kemal Atatürk ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy olmak üzere tüm şehitleri saygı ve minnetle yad ettiklerini söyleyen Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

İstiklal Marşı’nın Kabulünü 104. Yılında Kırşehir’de Tören Düzenlendi4

Protokol konuşmalarının ardından lise öğrencilerinden Ennur Döndü Doğan Mehmet Akif Ersoy’un Zulmü Alkışlayamam şiirini, Hatice Nur Güçlü ile İstiklal Marşı’nı seslendirdi. Daha sonra Tarih Öğretmeni Canan Çalışkan günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Şiirlerin okunması ve konuşmanın ardından Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesi Öğrencileri bir tiyatral etkinlik gerçekleştirdi. Daha sonra program; protokolün öğrencileri tebrik etmesi, toplu hatıra fotoğrafı çektirilmesi ve “İstiklal Marşı-Mehmet Akif Ersoy” temalı fotoğraf sergisinin gezilmesinin ardından sona erdi.   

Kaynak: KAEÜ-BÜLTEN