Kırşehir Türk Ocağı Başkanı Süleyman Doğan:

Ebubekir Gizligider Kırşehir’e geliyor Ebubekir Gizligider Kırşehir’e geliyor

 ”İstiklâl Marşımız hiçbir zaman ödün vermediğimiz değerimizdir”

 

Kırşehir Türk Ocağı Başkanı Süleyman Doğan, İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Doğan, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Cumhuriyetin 101. Yılını görmenin gururunu taşıyan Türkiye Cumhuriyeti'nin bir ferdi olarak Milli Mücadelenin zor koşullarında kaleme aldığı İstiklal Marşı ile bu vatana olan sevdasını, Türk milletinin bağımsızlığına olan inancını ve içindeki imanı dile getiren Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle yâd ediyor, İstiklal Marşının Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milli marş olarak kabul edilişinin 103. yılını kutluyorum.

İstiklal Marşımız alelade mısraların dizildiği sözde cesaret ve övgü sözlerinin yer aldığı refah günlerinde hamasetle yazılan şiirlerin aksine milletimizin onurlu mücadelesini dile getiren milli bağımsızlığının olmazsa olmaz olduğunu vurgulayan, Anadolu istikbalinin Türklerin ve İslam dünyasının var olmasının tek yolunun direnmek ve savaşmak olduğunu bildiren Türk ordusuna inanç aşılayan yegâne marştır.

“Mehmet Akif İstiklal Marşımızı Türk ordusuna adarken Korkma sözleriyle dünyayı titreten işgalcilere karşı duran erlerimizin mükâfatını alacağını hatırlatıyordu. Gazilerimize cennet vatanın kurtuluşunu müjdelerken, şehitlerimize ahirette cenneti vaat ediyordu. Yurdumuzun düşman işgali altındayken Mustafa Kemal'e inanan, Mustafa Kemal'in safında mücadele eden Ya İstiklal Ya Ölüm parolasıyla hareket eden milli şairimiz milletimize cesaret vermek, yüce ordumuzun ulvi duygularını harekete geçirmek adına İstiklal Marşımızı yazmıştır. 

“Fikri hür irfanı hür alimlerimiz şairlerimiz din adamlarımız hülasa halkımız kadını, erkeği, çocuğu ve askeriyle ülkesi için zor şartlar altında bir karış toprağını vermemek için mücadele vermiştir. Mehmet Akif Ersoy’un artık benim değil milletimindir dediği İstiklal Marşı, halkımızın bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren, eşsiz bir eserdir. İstiklal Marşımız milletimizin Atatürk önderliğinde, tarihin akışını değiştiren bir kahramanlık destanının anlatımıdır.

           "Doğduğumdan beridir aşığım istiklale" diyen Mehmet Akif Ersoy, "İstiklal Marşı" adını verdiği şiirini İstiklal Harbinde kanının son damlasına kadar mücadele eden kahraman ordumuza ithaf etmiştir. İstiklal, tarih boyunca meftunu olduğumuz ve uğruna pek çok acılara katlandığımız, hiçbir zaman ödün vermediğimiz değerimizdir. 

“İstiklal Marşımız bütünüyle aziz milletimizin karakterini yansıtmaktadır. İstiklal Marşımızın mana derinliğinde barınan duygular milletimizin öz benliğinden damıtılmıştır. Bayrak, sancak, ezan, hak, şahadet, din gibi kelime ve kavramlar milletimizi var eden değerlerimizdir. Milletimize istiklal azmini veren gazilik ve şehitlik gibi manevi mertebelerdir. Manevi duygulardan arındırılmış bir mücadelenin sürdürülmesi imkânsızdır. İstiklal mücadelesinde değerlerinin ayaklar altına alınmamasının mücadelesini veren milletimizin coşkunluğunu anlatan İstiklal Marşımız, milletimiz var oldukça ortak hisleri veren ve milletimizi tanımlayan bir eser olarak var olacaktır. İstiklal Marşının okunmasında gereken hassasiyeti göstermek de her Türk gencinin vazifesidir. 

“Bu vesileyle Kırşehir Türk Ocakları Şubesi olarak İstiklal Marşımızın Kabulünün 103. yıldönümünü kutluyor, İstiklal Marşımızın müellifi Mehmet Akif Ersoy'u ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, ebediyete intikal etmiş bütün şehitlerimizi şükranla ve saygıyla anıyoruz.

“Ne mutlu TÜRKÜM diyene!” (HABER: İLKNUR ÖNCÜ)

Editör: Çiğdem Sönmez