Günlük hayatın yoğun temposunda sağlıklı besleme düzenini bozulabilmekte. İş yerlerinde geçirilen uzun saatler boyunca bazen yemek saatleri ihmal ediliyor. İş yerinde nasıl beslenilmeli sorusunun cevabını Diyetisyen Sena Tüten Çiğdem Gazetesi ve Çiğdem Haber Portalına anlattı!

Diyetisyen Tüten: “İşe giderken kahvaltıyı atlamak ya da öğle yemeğini masa başında çalışırken geçiştirmek sağlığınızı olumsuz etkileyebilir. Bu durum çalışma veriminizin düşmesine de neden olur. İş hayatında düzenli ve dengeli bir beslenme alışkanlığı kazanmanız için öncelikle dengeli bir kahvaltı düzeni mutlaka oluşturun. Doyurucu ve besleyici bir kahvaltı, gün içinde daha verimli çalışmanıza yardımcı olabilir. Asla kahvaltıyı bir bardak kahve ile geçiştirmeyin. Bir diğer dikkat etmeniz gereken şey ise ara öğünler. Ara öğünleriniz sağlıksız gıdalar olmasın. Badem, fındık, ceviz gibi sağlıklı yağlar içeren kuru yemişleri tüketebilirsiniz.” Dedi.

Işyerindesağlıklıbeslenmediyetsyensenatütenaçıkladı1

Müdür Ersoy: “Emekliliklerinizi Tebrik Ediyorum" Müdür Ersoy: “Emekliliklerinizi Tebrik Ediyorum"

Bol bol su için… Ağır yemeklerden kaçının!

Su içmek, sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmak için oldukça önemli bir adım diyen Tüten, susuz kalmanın konsantrasyon eksikliğinden baş ağrısına kadar birçok soruna sebebiyet verebildiğini belirtti. Tüten: “ Susuzluk aynı zamanda kendinizi aç hissetmenize ve daha fazla kalori tüketmenize de yol açabilir. Susuzluk dışında yenilen yemeklerin nasıl olduğu da önemli. Öğle aralarında ağır ve yağlı yiyecekler tüketilmemeli. Vitamin ve mineral açısından zengin meyveler ve sebzeler tüketilmeli. Mevsimine göre balık, tavuk gibi yüksek proteinli yiyecekler tüketilmeli.

Hızlı yemekten kaçının ve hareket etmeyi unutmayın!

Sağlıksız beslenmenin en önemli sebeplerinden biri de yemeklerin hızlı bir şekilde yenmesidir diyen Tüten hızlı yemenin tokluk hissi yarattığını söyledi. Lokmaların yavaş yavaş çiğnenmesi gerektiğini söyleyen Tüten: “ Masa başında uzun süre kalmak sağlığı olumsuz şekilde etkiliyor. Kısa süreli yürüyüşler ya da belli aralıklarla yapılan esneme hareketleri vücudunuzun dinlenmesine yardımcı olabilir.” İfadelerini kullandı.

Muhabir: Ayşe Hilal Deliorman