Kırşehir Yeraltı Çarşısı esnaflarından Hüseyin Erel, gümüşün 3 ayda %100’den fazla değer kazandığını belirterek yatırımcıları uyardı: "Parası olan gümüşe yönelsin, artık en güvenli liman burası."

Son dönemde altın fiyatlarındaki hareketlilik gözleri gümüş piyasasına çevirdi. Kırşehir’in köklü esnaflarından Kiraz Bujiteri sahibi Hüseyin Erel, gümüşün sessiz sedasız yaptığı büyük çıkışı Kırşehir Çiğdem’e anlattı. Hüseyin Erel, gümüşün sadece bir takı değil, artık en güçlü yatırım araçlarından biri haline geldiğini vurguladı.

Gümüş Altınla Yarışıyor

3 Ayda Dev Katlama: 65 Bin TL'den 160 Bin TL'ye

Piyasadaki sert yükselişi rakamlarla açıklayan Hüseyin Erel, gümüşün kısa vadedeki getirisinin altını gölgede bıraktığını ifade etti. Hüseyin Erel, “Şu an gümüş 3 ay öncesine kadar 65.000 TL bandında seyrederken şu an has fiyatı külçe olarak öncelikle onu göstereyim size. 160.000 TL'lerde fiyatı var.” ifadelerine yer verdi.
vatandaşların sertifikalı ürün almalarını öneren Erel, “Bunlar tam 1 kilo olurlar 999.9 bunu piyasada 995 olanı da bulabilirler 990 olanı ama en has ve saf olanı özellikle sertifikalı ürünlerdir. Müsterilere sertifikalı gümüş almalarını öneriyorum” dedi.

“Gümüş Bulmakta Zorlanıyoruz"

Kırşehir’de gümüşe olan ilginin patladığını ancak arzın talebe yetişmediğini belirten Erel, “Kırşehir'de şu an çok yoğun bir talep var ama biz gümüş bulmakta zorlanıyoruz. Piyasada yeterli kalmıyor, bir de ani fiyat yüksekliklerinden dolayı üretim yerlerinde de bulamıyoruz gümüşü biz. Vatandaşların parası varsa gümüşe yatırımını yapsınlar.” diye konuştu.

Gümüş Altınla Yarışıyor3

Kırşehir’de üretim için titiz çalışmalar aralıksız devam ediyor
Kırşehir’de üretim için titiz çalışmalar aralıksız devam ediyor
İçeriği Görüntüle

Gümüşün yatırım aracı haline geldiğine dikkat çeken Erel, 3 ay önce 65 liraya satılan gümüşün 150 TL’ye satıldığını belirtti.

Yatırımcıya "İşçilik" Uyarısı: "1 Kiloluk Külçe Daha Karlı"

1 kilonun altında gümüşlerin olup olmadığını sorduğumu Erel, 5 gram 50 gram 100 gram şeklinde gümüşlerin mevcut olduğunu ifade etti.

Hüseyin Erel, gümüş alacak vatandaşlara tasarruf etmelerini sağlayacak şu tavsiyelerde bulundu:

"5, 50 veya 100 gramlık paketlerde paket başına yaklaşık 15 dolar işçilik ücreti ödeniyor. Parası olan vatandaşlarımızın, bu ek maliyete katlanmamaları için doğrudan 1 kilogramlık külçeleri almalarını öneriyoruz."

Gümüş Altınla Yarışıyor1

Muhabir: Gurbet Erul-Özgür Karaçocuk