Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 2026-2027 akademik yılı GSB Yurt başvurularının başladığını duyurdu. Üniversitelerin örgün eğitim programlarına ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler ile ara sınıf öğrencileri, yurt başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek.
Öğrencilerin GSB Yurt başvurularını 29 Ağustos Cumartesi günü saat 23.59’a kadar tamamlamaları gerekiyor.
Başvuru sürecinde öğrencilerden sosyal ve ekonomik durumlarına ilişkin beyanlar alınacak. Başvuruların tamamlanmasının ardından öğrencilerin beyanları 12 farklı kamu kurum ve kuruluşuyla koordineli şekilde değerlendirilecek.
Yurtlara yerleştirme sürecinde öğrencilerin ailesinin gelir durumu, sosyal durumu ve başarı kriterleri dikkate alınarak değerlendirme yapılacak.
Başvurularda beyan edilen bilgilerin değerlendirilmesinde Yükseköğretim Kurulu, ÖSYM, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı koordinasyon içerisinde görev alacak.
2026-2027 eğitim-öğretim yılında üniversite hayatına başlayacak öğrenciler ile ara sınıf öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik GSB Yurt başvuruları, belirtilen süre içerisinde e-Devlet üzerinden yapılabilecek.




