Spor

GOLCÜLERİMİZDEN VEHBİ KOCAÖZ

Kırşehirspor’a hizmet edenleri unutulmayan spor adamlarımız (3)

 

GOLCÜLERİMİZDEN VEHBİ KOCAÖZ

“Kırşehir Çiğdem” olarak Kırşehirspor’a hizmet eden ve hayatta olan futbolcularımıza ulaşmaya ve kendilerinden aldığımız bilgileri sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.

Bugünkü konuğumuz bir diğer unutulmaz golcümüz, Kırşehir’in eniştesi Vehbi KOCAÖZ.

Aynı zamanda Beden Eğitimi olan Vehbi Kocaöz bu köşede yayınlanmak üzere kendisini bana şöyle tanıttı:  

“12.09.1948 yılında Aksaray-Ortaköy-Ozancık köyünde doğdum. İlkokulu kendi köyümde ortaokulu Ortaköy ilçemizde bitirdim.

“Yatılı olarak kazandığım Kırşehir Erkek İlköğretmen Okulu’ndan 1969 yılında mezun oldum. Kırşehir Kılıçözü futbol takımında amatör futbolcu olarak oynadım. Kılıçözü futbol takımı her yıl amatörlerde Kırşehir birincisi olurdu.1969 da üçüncü lige alınan Kırşehirspor’da profesyonel oldum.

“1970’de Gazi Eğitim Enstitüsü Beden Eğitimi Bölümü’nü kazandım. O yıl Ankara Gençlerbirliği’ne transfer oldum. 1973’ de mezuniyetimle birlikte Kırşehirspor’a geri döndüm ve futbol oynamaya devam ettim. Ayrıca Kırşehir lisesinde müdür başyardımcılığı ve müdür vekili olarak görev yaptım.

“1977-1979 yıllarında Ortaköy Lisesi Müdürlüğü yaptım. 1979’da bir sömestir Alman Köln Spor Akademisine misafir öğrenci olarak kabul edildim. Eğitimin her tür ve kademesinde hoca ve yönetici olarak hizmet verdim.

“1981-1984 yılları arasında beden terbiyesi Niğde Bölge Müdür Vekili olarak çalıştım. Yüksek Lisansımı Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesinde, Doktora öğrenimimi ise Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimlerinde tamamladım.

“Kırşehirspor’da adeta bir aile gibiydik. Unutamadığım çok güzel anılarım oldu, sevindirici galibiyetler yaşadığım gibi üzücü mağlubiyetler de yaşadım.

“Beni mutlu eden anımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Kırşehir-Nevşehirspor maçı Kayseri’ye tarafsız sahaya verilmişti. Hani ölüm kalım maçı derler ya öyle bir maçtı. Hangi takım yenilirse küme düşme riski artıyordu. Hava çok rüzgârlı ilk yarı rüzgâr aleyhimize esiyor bir sıfır mağlubuz. İkinci yarı rüzgâr lehimize esiyor. Oyunu tamamen Nevşehirspor ceza sahasına yıktık, tek kale futbol oynuyoruz ama 85. dakikaya geldik halen 1-0 mağlubuz. Kırşehirspor seyircisi aleyhimize tezahürat yapmaya başladılar ve sahayı terk ettiler. Ancak futbol hakemin son düdüğünü çalmadan bitmeyen bir spor olduğu için uzatmalarda son iki dakikada iki gol attım ve Nevşehirspor’u 2-1 yendik. Resmen bir Mucizeyi başardık. Bizden önce Kırşehir’e gelen seyirciler yenildik diye haber vermişler biz yendiğimizi söyleyince belediye önünde adeta bir bayram havası vardı davul zurna çaldı halaylar çekildi. Bu anımı hiç unutamam.

“Benim kişilik ve karakterim Kırşehir’de oluştu paylaşmayı sorumluluk almayı takım ruhunu sosyalleşmeyi bu takımda kazandım. O dönem gerek antrenörümüz Muhittin Kıpçak yöneticilerimiz Hayri Çopuroğlu, Dr. İsmail Yağız, Dr. Rıfat Kayadelen, Dr. Şükrü Balantekin, Metin Barlas, Hacı Gülten ve ismini sayamadığım birçok iyi şahsiyetler bizlere doğru rol model oldular. Bizlerin sadece iyi futbolcu olması değil iyi birer insan olmamız için de çok çaba gösterdiler. Şu an öbür dünya ya göçenlerin hepsinin manevi huzurlarında saygıyla eğiliyorum. Tüm arkadaşlarım beni Kırşehirli bilirler bende kendimi zaten hep Kırşehirli olarak gördüm nerede bir 40 plaka görsem içimi tatlı bir heyecan sarar ve anılarım aklıma gelir.1970 yılında Kırşehir’de evlendim. Eşim emekli öğretmen ve Kırşehirli. Bir kızım bir oğlum var. Kızım fizyoterapist, eşi genel cerrah, oğlum uzman radyolog, gelinim anestezi uzmanı. Dünya tatlısı iki torunum var bir kız bir oğlan boş zamanlarımı onları severek geçiriyorum.

“Sizin aracılığınızla ikinci memleketim olan Kırşehir’e ve Kırşehirlilere selam ve saygılarımı sunuyorum.”

Bize “Kırşehir Çiğdem” Gazetesi olarak eski futbolcumuz, golcümüz, eniştemiz Vehbi Kocaöz’e verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ediyor, kendisine, ailesine çocuklarına ve torunlarına sağlıklı, huzurlu, mutlu ömürler diliyoruz. (HAZIRLAYAN: OSMAN İLHAN)