Spor

Gençlik Merkezi’nin kurslarına ilgi büyük

KIRŞEHİR Gençlik Merkezi’nde gençler, hafta sonlarını atölyelerde uzman eğitmenler tarafından yaptırılan sportif, sosyal ve kültürel faaliyetlerle uğraşarak değerlendiriyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde başlatılan Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyete geçen Kırşehir Gençlik Merkezi’nde açılan atölyelerde gönüllü gençlere kişisel gelişimleri için farklı alanlarda hizmet veriliyor.

Kırşehir Gençlik Merkezi’nde, gençler hafta sonlarını atölyelerde uzman eğitmenler tarafından yaptırılan sportif, sosyal ve kültürel faaliyetlerle uğraşarak değerlendiriyor.

Kırşehir Gençlik Merkezi atölyelerinde gençler; İngilizce, bilgisayar, bağlama, gitar, keman, ney, yöresel halk oyunları, ebru ve tezhip sanatları, resim, basketbol, futbol, voleybol gibi sportif ve kültürel etkinliklerle hafta sonları boş zamanlarını dolu dolu geçirme fırsatı buluyor.

Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ ne (GHSİM) bağlı olarak faaliyet gösteren Gençlik Merkezi’nde belli bir müfredat kapsamında gençlere inovasyon, dil eğitimleri, dini ilimler, sosyal bilimler ve kişisel gelişim atölyeleri başlığı altında eğitim veriliyor. Akademik kapsamda oluşturulan bu temalar, alanında uzman eğitmenler tarafından organize ediliyor.

Gençlik merkezinde, gençlik merkezleri akademisi başlığı altında gerçekleşen çalışmalarla yeni bir dönem başlıyor. Gençlerin odak noktada olduğu faaliyetler için 6 farklı tema belirlendi. Bu temalar; Değerler, dil eğitimleri, dini ilimler, inovasyon, sosyal bilimler ve kişisel gelişim atölyelerinden oluşuyor. Atölyelerde faaliyetler belli bir müfredat programı çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Yeni yapılanma çerçevesinde Kırşehir Gençlik Merkezi’nde yeni dönemde yer alan atölyeler söyle;

DEĞERLER ATÖLYESİ: Değerler atölyesinde gençler, manevi değerlerimizi gençlik merkezinde yaşayarak, gözleyerek ve hissederek öğrenme imkânı buluyor. Değerler atölyesinde, değerler eğitimi, İslam ve ahlak düşüncesi, İslamofobi, Türk-İslam bilginleri, medeniyetimizin mimarları, Anadolu’nun manevi kandilleri başlıkları altında faaliyetler yürütülüyor.

DİL EĞİTİMLERİ ATÖLYESİ: Dil eğitimleri atölyesinde ise geleceğin Türkiye’ sini inşa ederken daha donanımlı bireyler olmaları için gençlere, İngilizce ve Arapça’nın yanı sıra onların geçmişimizle bağlarını daha da kuvvetlendirmek için Osmanlıca kursları düzenliyor.

DİNİ İLİMLER ATÖLYESİ: Dini İlimler Atölyesinde ise İslam dininin insanlığa sunduğu güzellikleri gençler, alanında ehil kişilerden öğreniyor. Atölyede, Kur’an-ı Kerim ve Meali, Resulullah’ın (SAS) Hayatı, Temel Dini Bilgiler, Peygamberler Tarihi, Temel İlmihal Bilgisi eğitimleri veriliyor.

İNOVASYON ATÖLYESİ: Girişimci, yeniliğe açık, bilimsel gelişmeleri takip eden bir neslin yetişmesi için kurulan inovasyon atölyesinde gençlere yepyeni imkânlar sunuluyor; girişimcilik, inovasyon, sosyal medya, medya akademisi çalışmaları yapılıyor. Girişimci, yeniliğe açık, bilimsel gelişmeleri takip eden bir gençlik için inovasyon atölyesinde gençlere yepyeni imkânlar sunuluyor.

SOSYAL BİLİMLER ATÖLYESİ: Hayatın her alanında nitelikli bir gençlik gayesiyle hareket edilen gençlik merkezlerinin sosyal bilimler atölyesinde ise farklı alanlarda ufuk açıcı eğitimler veriliyor. Yakın Tarih, Türk Edebiyatı, Dış Politika, Vatandaşlık Bilinci, Siyasal ve Sosyal Yapı, Gençlik ve Gençlik Katılımı, Şairler ve Yazarlar, Edebiyatımıza Yön Verenler, başlıklarında faaliyetler gerçekleştiriliyor.

KİŞİSEL GELİŞİM ATÖLYESİ: Gençlik merkezlerine gelen gençler, kişisel gelişim atölyesinde kendilerini her alanda yetiştirerek bir adım öne geçiyorlar. Drama, İletişim, Diksiyon, Liderlik, Hitabet, Adab-ı Muaşeret eğitimleri alıyorlar. Gençler salon programları ile sosyalleşiyor.

Gençlik merkezlerinde atölyelerin dışında, salon programları da düzenleniyor. Bu kapsamda ‘’Güncel Okumalar ve Yazar Buluşmaları’’ adı altındaki etkinlikte Yazıları ve kişilikleriyle gençlere örnek olan yazarlar ile gençlerin gençlik merkezlerinde bulunan “Has Odalar” da buluşturulması sağlanıyor. Gençlerimizin milli ve manevi gelişimlerine katkıda bulunuluyor.

Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan duyuruda, kurs başvuruları ve diğer etkinlikler hakkında bilgi almak isteyenlerin (386) 213 5035 telefon numarasından ilgili personellere ulaşılabileceği belirtildi.