CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan akademisyenlerin çalışma koşulları ve özlük haklarına ilişkin hususları gündeme getirdi.
CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, akademisyenleri olumsuz olarak etkileyen çok sayıda problem olduğuna değinerek özlük haklarından çalışma alanlarına kadar birçok duruma dair olumsuzluklarla karşı karşıya kaldıklarına dikkat çekti. Milletvekili İlhan, akademisyenlerin maaşlarının yetersiz olduğunu ve seyyanen 20 bin lira zam yapılması gerektiğini ifade etti.
Milletvekili İlhan, "Bir akademisyen olarak ifade etmek isterim ki üniversitelerimizin bilimsel rekabette geri kalmaması, ülkemize her anlamda katkıda bulunabilmeleri için akademisyenlerin özlük ve ekonomik haklarında devam eden sorunların çözüme kavuşturulması çok önemlidir." dedi.

İLHAN: "AKADEMİSYENLERİN MAAŞLARINDA MİNİMUM SEYYANEN 20 BİN LİRA ARTIŞ YAPILMALIDIR!"
Milletvekili İlhan Genel Kurul’da yapmış olduğu konuşmasında akademisyenlerin maaşlarının yetersiz olduğunu belirtti. Milletvekili İlhan, "Her ne kadar Yükseköğretim Tazminatı ve Akademik Teşvik Ödeneği gibi bazı ilave gelir kalemleri ihdas edilmiş ise de bunlar sorunlara çare olamamıştır. Yoğun bir şekilde bilimsel araştırmalar ve çalışmalar gerçekleştirdikleri düşünüldüğünde maaşlarının yetersizliği sebebiyle güçlük yaşamalarından ötürü en azından seyyanen 20 bin lira maaş artışı yapılması bir nefes almalarını sağlayacaktır. Ayrıca binlerce genç akademisyenimiz maalesef çareyi yurt dışına gitmekte aramaktadırlar." diye konuştu.
AKADEMİSYENLERİN SORUNLARI İVEDİLİKLE ÇÖZÜME KAVUŞTURULMALIDIR.
Milletvekili İlhan bilimsel araştırma ve çalışmalar ortaya koyan, akademiye önemli katkılar sunan akademisyenlerin uzun süredir çözüm bekleyen özlük hakları ve çalışma alanlarına ilişkin problemleri üzerine acilen düzenlemeler getirilmesi gerektiğini vurguladı. Milletvekili İlhan, "Akademisyenlerin iş yaşamı kalitelerinin düşüklüğü, araştırma fonlarına erişmekteki sorunlar, mobing ve şiddet, ağır iş yükü, kadro sorunları, siyasetin akademik camia üzerindeki olumsuz etkileri gibi acilen çözülmesi gereken kronikleşmiş problemlere hepimiz çare aramalıyız diyor teşekkür ediyorum." ifadeleriyle konuşmasına son verdi.