Kırşehir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu bu yıl parkede yaşanacak. U-10 Minikler Basketbol Şenliği ile çocuklar hem spor yapmanın mutluluğunu yaşayacak hem de bayram sevincini doyasıya kutlayacak. Minik sporcuların sahne alacağı organizasyonda, geleceğin yıldızları yeteneklerini sergilerken tribünlerde de bayram coşkusu hâkim olacak.
Minik ellerin top sektireceği, büyük hayallerin kurulacağı U10 Minikler Basketbol Şenliği’nde çocuklar hem eğlenecek hem de sporun birleştirici gücünü yaşayacak. Kırşehir’de düzenlenecek olan bu anlamlı etkinlikte, çocukların neşesi parkelere yansıyacak, bayram coşkusu sporla birleşecek.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Çakmakçı, 23 Nisan’ın çocuklara armağan edilmiş en anlamlı bayramlardan biri olduğunu belirterek, bu özel günü sporla taçlandırmanın önemine dikkat çekti.
Spor İl Müdürü Çakmakçı yaptığı açıklamada, “23 Nisan, sadece bir bayram değil, aynı zamanda geleceğimiz olan çocuklarımızın değerini hatırladığımız çok anlamlı bir gündür. Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak çocuklarımızın hem spor yapmalarını teşvik etmek hem de bayram sevincini en güzel şekilde yaşamalarını sağlamak amacıyla U10 Minikler Basketbol Şenliği’ni düzenliyoruz. Bu organizasyonla çocuklarımızın sporla tanışmalarını, yeteneklerini keşfetmelerini ve arkadaşlık duygusunu yaşamalarını hedefliyoruz” dedi.
Sporun çocukların gelişiminde önemli bir rol oynadığını vurgulayan Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Çakmakçı, “Çocuklarımızın erken yaşta sporla buluşmaları hem fiziksel hem de sosyal gelişimleri açısından büyük önem taşıyor. Bu tür organizasyonlarla çocuklarımızın özgüven kazanmalarını, takım ruhunu öğrenmelerini ve sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini amaçlıyoruz. Geleceğin sporcuları bugün bu parkelerde yetişiyor. Belki de ilerleyen yıllarda milli formayı giyecek sporcularımızı bu şenlikte izliyor olacağız” ifadelerini kullandı.
Tüm sporseverlere davette bulunan Spor İl Müdürü Çakmakçı, “Velilerimizi, öğrencilerimizi ve tüm sporseverleri bu anlamlı organizasyona davet ediyoruz. Çocuklarımızın heyecanına ortak olalım, onların mutluluğunu birlikte paylaşalım. 23 Nisan coşkusunu sporla birleştirerek çocuklarımıza unutamayacakları bir bayram yaşatmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
Kırşehir’de düzenlenecek U-10 Minikler Basketbol Şenliği’nde minik sporcuların sahada sergileyeceği mücadele ve coşku, 23 Nisan ruhunu en güzel şekilde yansıtacak. Geleceğin yıldızlarının sahne alacağı bu özel organizasyon, hem spor hem de bayram coşkusunu bir arada yaşatacak.


