Eğitim Sen Kırşehir Şubesi, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin 46. yıl dönümü dolayısıyla bir paylaşım yaptı. Paylaşımda darbe döneminde yaşanan gözaltı, yargılama ve işkencelere dikkat çekilirken, “Postallısına da, kravatlısına da, takkelisine de hayır” mesajına yer verildi.
Eğitim Sen Kırşehir: “Hayır”
Eğitim Sen Kırşehir Şubesi tarafından paylaşılan görselde, “12 Eylül 1980 – Postallısına da, kravatlısına da, takkelisine de hayır” ifadeleri kullanıldı.
Paylaşımda ayrıca 12 Eylül dönemine ilişkin çeşitli sayısal verilere yer verildi. Görselde 1 milyon 683 bin kişinin fişlendiği, 650 bin kişinin yargılandığı ve 17 bin 516 kişinin işkence gördüğü ifade edildi.
Eğitim Sen Kırşehir Şubesi, işkence gören, sürgün edilen veya gözaltında hayatını kaybedenler arasında 3 bin 917 öğretmen ve akademisyenin bulunduğunu da belirtti.
12 Eylül Darbesinin Üzerinden 46 Yıl Geçti
12 Eylül 1980'de Türk Silahlı Kuvvetlerinin yönetime el koymasının ardından TBMM feshedilmiş, siyasi faaliyetler durdurulmuş ve ülke askeri yönetim sürecine girmişti.
Darbenin 46. yıl dönümünde Eğitim Sen Kırşehir Şubesi yaptığı paylaşımla 12 Eylül döneminde yaşanan hak ihlallerine dikkat çekerek darbe karşıtı mesaj verdi.


