Yeşil beyazlı takımın yeni teknik adamı Adem Çağlayan, 4-0 kazandıkları Kırşehirspor maçının ardından, “Herkes hazırlığını yapsın çok coşkulu bir şampiyonluk yaşayacağız” dedi.

Bursaspor Teknik Direktörü Adem Çağlayan, 4-0 kazandıkları Kırşehir maçının ardından farklı bir başlangıç yaptıkları için mutlu olduklarını söyledi.

“Takım olarak nerede olduğumuzun farkındayız” diyen genç teknik adam, “Bursaspor şampiyon olması ve sırasıyla Süper Lig’e kadar çıkması gerekiyor. Ekonomik olarak sıkıntısı olmayan, güçlü bir kulüp. Bir şeyleri değiştirmemiz gerekiyordu. Bizden önceki hocamız da güzel işler yaptı. İlk yarıda coşkulu oynadık. Ama henüz yüzde 30-40’lık performansımızı gösterdik. Skor ilk devrede 4-0 olunca soyunma odasında oyuncularımıza şunu söyledik; çarşamba günü de maçımız var tempoyu biraz düşürün. Topa sahip oldular. Pozisyon vermeden maçı tamamladılar” dedi.

Bursaspor’un Yeni Hocası Çağlayan’dan 4 Yorumu; ‘Herkes Hazırlığını Yapsın’ (1)

Bursaspor’un büyüklüğünün herkes gibi farkında olduklarını ifade eden Çağlayan, “Bursaspor’u konuşmamıza gerek yok. Kastamonuspor’dan ayrıldıktan sonra görüştüğümüz takımlar da oldu ancak sezonu dinlenerek geçirmeye karar vermiştik. Ancak, Bursaspor’dan böyle bir teklif gelince apar topar kararımızı rafa kaldırdık. Herkes burada çalışmak ister. Heyecanla başladık. İnşallah böyle devam eder” diye konuştu.

Rakiplerle farkın açılmasıyla avantajlarının da arttığını dile getiren Adem Hoca, “Birileri bizi takip ediyor. Kredimiz de var ama bunu kullanmadan şampiyon olmak istiyoruz. Elimizden geldiğinde yardımcı olacağız. Herkes hazırlıklarını yapsın cokulu bir şampiyonluk yaşayacağız. Taraftarımız bizi her koşulda desteklesin. Daha ilk yarıda skorun 4-0’ın olmasının en büyük sebebi taraftarımızdı” ifadelerini kullandı.

Bursaspor’un başarılı oyuncusu Sedat Cengiz, 4-0 sona eren Kırşehir maçının adeta yıldızı oldu. Attığı iki golle galibiyette büyük pay sahibi olan tecrübeli futbolcu, yaptığı açıklamada, “Kuşadasıspor maçında çok kötü bir futbol sergiledik. Bu maçı iple çekiyorduk. Reaksiyon vermemiz gerekiyordu. Biz yola şampiyonluk parolasıyla çıktık. Bunun gerekliliklerini yapmamız gerekiyordu. İlk yarıda da fişi çektik. İkinci yarı daha pozisyona girdik. 2 de gol attım, inşallah haftaya hat-trick yaparım.” dedi.

Yetişen Yıldızlar, şampiyonluğa koşuyor Yetişen Yıldızlar, şampiyonluğa koşuyor

Bursaspor’un Yeni Hocası Çağlayan’dan 4 Yorumu; ‘Herkes Hazırlığını Yapsın’ (2)HOCANIN FARKLI SİSTEMLERİ VAR

“Hedefimiz şampiyonluk.” diyerek sözlerine devam eden Sedat Cengiz, Pablo Martin Batalla-Adem Çağlayan değişikliği ile ilgili olarak da şunları söyledi: “Böyle durumlarda kan değişikliği fayda sağlamıştır. Ama biz bu reaksiyonu verecektik. Tabi hocanın da etkisi oldu. Farklı bir sistemle oynadı. Daha önce hocayla geçmişim de var. Gelişi bana da sürpriz oldu. Tanıyan bir hoca olması benim için daha iyi etken oldu. Zaman geçtikte hocayı daha iyi anlayacaksınız. Biz de daha iyi anlayacağız. Farklı sistemleri var. Bu futbolumuzun üstüne koyup devam edeceğiz. Zorlu zeminde maçlar oynayacağız. Orayı da geçersek iyi olacak.”

Muhabir: İlknur Öncü