Başkan Ekicioğlu: “Şemsi Yastıman’ı rahmet ve saygıyla anıyorum”
BELEDİYE’DEN ŞEMSİ YASTIMAN’A ANMA...
Kırşehir Belediyesi 29 yıl önce aramızdan ayrılan Şemsi Yastıman için bir anma programı düzenledi.
Belediye’den yapılan açıklamaya göre, Anma Programı kapsamında 10 Temmuz 2023 Pazartesi günü saat 11:00’da, İmaret Mezarlığı’nda Kabir ziyareti yapılacak; saat 12:30’dan itibaren ise Cacabey Meydanı’ndan Helva dağıtımı yapılacak.
Kırşehir Belediyesi’nin yaptığı girişimler sonucu Lapseki Kaymakamlığı, Adatepe Köyü Muhtarlığı ve çok değerli aile fertlerinin oluru ile 10 Temmuz 1994 tarihinde hayata gözlerini yuman Şemsi Yastıman’ın naaşı 9 Temmuz 2021 Cuma günü İmaret Mezarlığı’ndaki Şeyh Süleyman Türbesi yanında defnedilmişti.
Hasreti olduğu Şirin Kırşehir’deki İmaret Mezarlığı’ndaki Şeyh Süleyman Türbesi yanına defnedilen Şemsi Yastıman’ı Anma programı kapsamında 10 Temmuz 2023 Pazartesi günü saat 11:00’de İmaret Mezarlığı’ndaki Kabri ziyaret edilecek. Saat 12:30’dan itibaren ise Cacabey Meydanı’ndan Helva dağıtımı yapılacak.
Türk Halk Müziği'ne kaynak kişi ve derleyici kimliği ile emeği geçmiş büyük halk sanatçısı Şemsi Yastıman’ın Çanakkale'nin Lapseki İlçesinde bulunan naaşının 9 Temmuz 2021 Cuma günü İmaret Mezarlığı’ndaki Şeyh Süleyman Türbesi yanında defnedildiğini belirten Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, açıklamasında şunları söyledi:
“Türk Halk Müziği’ne kaynak kişi ve derleyici kimliğiyle emeği geçmiş olan büyük halk sanatçısı hemşehrimiz Şemsi Yastıman’ı HASRETİ olduğu Kırşehir’de anıyor olmanın gururunu yaşıyoruz. Hatırlanacağı üzere 10 Temmuz 1994 tarihinde İstanbul’da 71 yaşında hayata gözlerini yuman ünlü saz ve söz sanatçısı hemşehrimiz Şemsi Yastıman o dönem Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde defnedilmişti. Yaptığımız girişimler sonucu Lapseki Kaynakamlığı, Adatepe Köyü Muhtarlığı ve çok değerli aile fertlerinin oluru ile 29 yıl önce hayata gözlerini yuman Şemsi Yastıman’ın naaşı bugün HASRETİ olduğu Şirin Kırşehir’deki İmaret Mezarlığı’ndaki Şeyh Süleyman Türbesi yanına bulunuyor. Döneminde onlarca plak dolduran ve pek çok kez Türkiye Radyoları’nın programlarına davet edilerek ilimizin kültürel mirasını tüm Türkiye ile paylaşan Şemsi Yastıman, özellikle Halk Müziği geleneğinin çalıp söyleme tarzını benimsemiş bir halk sanatçısı olarak adından söz ettirmiş ve müzik tarihimizde eşsiz bir örnek olmuştur. Özellikle Halk Müziği geleneğinin söyleyiş tarzını benimsemiş bir Halk Sanatçısı olan Şemsi Yastıman’ın kendi deyimiyle MEMLEKET HASRETİ’ni sona erdirmenin gururunu yaşıyor, kendisine bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum.” (HABER MERKEZİ)