TFF 3. Lig’de mücadele eden Kırşehirspor, Ahi Stadyumu’nda konuk ettiği Kayseri Erciyes 38 FK ile 1-1 berabere kalarak sahadan bir puanla ayrıldı.

Maçın ardından gazetemizin Spor Muhabiri Salih Hançer’e özel açıklamalarda bulunan Kulüp Başkanı Çağatay Han Torun, iyi bir performans sergilemelerine rağmen galibiyeti kaçırdıkları için üzgün olduklarını ifade ederken, şehirde futbolun hak ettiği desteği görememekten yakındı.

“4-1, 5-1 BİTEBİLECEK BİR MAÇI BERABERE TAMAMLADIK”

Başkan Torun, takımının son haftalarda sergilediği futbolun umut verici olduğunu söyledi. Kayseri temsilcisi karşısında sahaya hakim bir oyun ortaya koyduklarını belirten Torun, şanssız bir gol yemelerine rağmen futbolcularının güçlü bir reaksiyon gösterdiğini vurguladı: “Pazar günü evimizde oynadığımız Erciyes maçına çok iyi başladık, oyunu tamamen domine ettik. Şanssız bir gol yedik ama takımımız asla pes etmedi. Son dakikalarda beraberliği yakaladık, hatta net bir galibiyet pozisyonunu da değerlendiremedik. 4-1, 5-1 bitmesi gereken bir maçtı. Oynanan futboldan ve ortaya konan mücadeleden çok memnunum.”

Torun, oyuncularına ve teknik ekibe teşekkür ederek, “Takımımız son haftalarda keyif veren bir futbol oynuyor. Taraftarlarımız da destekleriyle büyük katkı sağladı. Onlara da minnettarım” dedi.

“KENDİ SAHAMIZDA AZINLIKTA KALMAK BİZİ ÜZDÜ”

Başkan Çağatay Han Torun, maç sırasında protokol tribünündeki tabloya da dikkat çekti. Kırşehir’de futbolun henüz tam anlamıyla sahiplenilmediğini dile getiren Torun, şehir protokolünden yeterli ilgiyi göremediklerini belirtti: “Maçta protokol tribününe baktım; bizden sadece birkaç yönetici vardı. Geri kalan neredeyse tamamı Kayseri’den gelen yöneticilerdi. Kendi şehrimizde azınlıkta olmak bizi üzdü. Şehrimizin yöneticilerini, belediye başkanımızı yanımızda görmek isterdik. Bu takım sadece birkaç kişinin değil, tüm Kırşehir’in takımı.”

Torun, maça gelerek takıma moral veren Kırşehir Valisi’ne de teşekkür etti: “Sayın Valimiz gelerek bizi yalnız bırakmadı, varlığıyla güç verdi. Kendisine özellikle teşekkür ediyorum.”

“DİYARBEKİR DEPLASMANINA ÜÇ PUAN PAROLASIYLA GİDİYORUZ”

Yakup Birasoğlu: “Evimizde Bu Kez Kazanmak İstiyoruz”
Yakup Birasoğlu: “Evimizde Bu Kez Kazanmak İstiyoruz”
İçeriği Görüntüle

Ligin 11. haftasında deplasmanda Diyarbekirspor ile karşılaşacaklarını hatırlatan Başkan Torun, zorlu maç öncesinde hedeflerinin galibiyet olduğunu belirtti: “Diyarbekirspor güçlü bir rakip, zorluk derecesi yüksek bir maç bizi bekliyor. Ancak iyi bir hazırlık dönemi geçirip oradan puan ya da puanlarla dönmek istiyoruz. Diyarbakır’ı yenebilecek güçteyiz.”

“KIRŞEHİRSPOR’U YAŞATMAK İÇİN EL BİRLİĞİ ŞART”

Açıklamalarında ekonomik sıkıntılara da geniş yer veren Başkan Torun, kulübün ciddi mali problemlerle boğuştuğunu vurguladı: “Geçen yıldan futbolcularımıza olan borçlarımız var. Mevcut kadromuzdaki oyuncularımıza da ödenmesi gereken peşinat taksitleri ve sigorta borçlarımız bulunuyor. Kısıtlı imkanlarla bu kulübü ayakta tutmaya çalışıyoruz ama artık dayanma gücümüzün sonuna geldik.”

Kayseri’deki kulüpleri örnek gösteren Torun, şehirdeki iş insanlarına ve yöneticilere çağrıda bulundu: “Kayseri’de ikinci profesyonel takımlarına bile büyük destek veriliyor. Biz de Kırşehirspor’u yaşatmaya çalışan bir avuç insanız. Ancak bu iş birkaç kişinin sırtında yürümez. Bu takım, Ahi Evran ve Neşet Ertaş’tan sonra Kırşehir’in en önemli markasıdır. Şehrin bu takıma sahip çıkması gerekiyor. Maddi ve manevi desteğe acil ihtiyacımız var.”

“GÜCÜMÜZÜN SONUNA GELDİK AMA MÜCADELEYİ BIRAKMAYACAĞIZ”

Sözlerinin sonunda, iki yıldır kulüp için büyük bir özveriyle çalıştıklarını hatırlatan Başkan Torun, Kırşehirspor’un yaşaması için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini ifade etti: “İki yıldır tüm gücümüzle mücadele ediyoruz ama bir yere kadar dayanabiliriz. Bu şehirde futbol kültürünün gelişmesi, ancak herkesin sahiplenmesiyle mümkün olur. Artık bir destek seferberliği başlatılması gerekiyor. Aksi halde çok olumsuz tabloyla karşılaşabiliriz.”

“KIRŞEHİRSPOR SADECE BİR FUTBOL TAKIMI DEĞİL, BU ŞEHRİN KİMLİĞİDİR”

Başkan Çağatay Han Torun’un sözleri, sadece bir maç değerlendirmesi değil; Kırşehir futbolunun geleceğine yönelik güçlü bir çağrı niteliği taşıyor. Takımın hem ekonomik hem manevi anlamda desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Torun, Kırşehirspor’un sadece bir spor kulübü değil, şehrin ortak değeri olduğunu bir kez daha hatırlattı.

Muhabir: İlknur Öncü