Gündem

Ampute Milli Takımı, Seyfe Kuş Cenneti'nin kuraklığına dikkat çekti

Loading...

15-18 Ekim tarihleri arasında balkan şampiyonası hazırlıklarını Kırşehir'de sürdüren Ampute Futbol Milli Takımı, 245 çeşit kuş türüne ve yıllık 500 bin flamingoya ev sahipliği yapan ve kuruyan Seyfe Gölü'nde "İklim değişikliğine farkındalık idmanı" gerçekleştirdi.

Ampute Futbol Milli takımı, 4 gün önce Kırşehir'e gelerek kamp yapmaya başladı. Balkan Şampiyonası için 15 Ekim'e kadar Kırşehir'de kamp yapacak olan Ampute Futbol Milli takımı, Kuş Cenneti Seyfe Gölü'nün kurumasına dikkat çekmek için günün idmanını kuruyan Seyfe Gölü üzerinde yaptı.

"DOĞAYLA SAVAŞ HALİNDEYİZ"

İnsanın elinin değdiği her yerde katliam olduğunu söyleyen Ampute Futbol Milli Takım Teknik Direktörü İsmail Temiz, "Doğayla savaş halindeyiz. Eğer kazanırsak kaybedeceğiz. Bize emanet edilen bu güzelim ülkeyi ve doğayı insanın elinin değdiği her yerde gerçekten katliam oluyor, kuraklık ve felaket oluyor. Ben burayı gerçekten felaket olarak görüyorum. Aşırı sulama ve farklı işlemlerden kaynaklı gördüğümüz güzelim göl 245 çeşit kuşun konakladığı ve yaşadığı bir göl yok olmuş durumda. Bizlerden sonraki kuşaklara emanet edilen bu doğayı bir sonraki kuşaklara aktaramayacağız bu gidişle. İnşallah en kısa zamanda gölümüz eski halini alır. Buranın resimlerdeki haline baktığımızda harika bir görüntü olduğunu kuşların cıvıl cıvıl ötüştüğü bir yer olduğunu gördük. İnşallah kartpostallardaki gördüğümüz Seyfe Gölü eski haline döner" dedi.

"SEYFE GÖLÜ'NÜN ESKİ HALİNE ULAŞMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Seyfe Gölü'nün eski haline dönmesi için çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyleyen Kırşehir'i Koruma Platformu Başkanı Mustafa Düger, "Seyfe Gölü bildiğimiz gibi bir sulak alan. İç anadoludaki en önemli sulak alanlardan da birtanesi. Kuşların uğrak yeri, göç yolu üzerindeki uğradıkları, beslendikleri, dinlendikleri ve doğurganlık dönemlerinde türedikleri bir yer. Burası özellikle flamingolar için önemli bir beslenme noktası. Avrupadan Afrika'ya giderken kuşlar 4 farklı yoldan gidiyorlar. Bunlardan 2 tanesi Türkiye üzerinden geçiyor. Yine Seyfe Gölü'ne uğrayarak dinleniyorlar ve yollarına devam ediyorlar. Yıllık 500 bin civarında bir flamingo grubu bu bölgeye gelerek dinleniyor, besleniyor. Bu nedenle Seyfe Gölü'nü hepimizin el birliğiyle siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek çalışmalar yapılması gerekiyor. Bizlerde Kırşehir'i Koruma Platformu olarak bu mücadeleyi gösteriyoruz. İnşallah Seyfe Gölü'nün eski günlerine ulaşması ve kavuşması için de el birliğiyle çalışarak o günleri göreceğiz" diye konuştu.

Ampute Futbol Milli Takımı Kaptanı Halil İbrahim Esen ise, "Bugün Seyfe Gölü'ndeyiz. Daha önce bakıldığında çok güzel bir göl olan bir ortam şimdi kurumuş bir vaziyette. Çok güzel bir tabiat burası. Güzel de bir iklimi var buranın. Umarım tekrardan eski haline döner. Bugün de iklim farkındalığı için buradayız. Antrenmanımızı da burada gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.