AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Kırşehir’e gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında AK Parti İl Başkanlığı’nda partililerle bir araya geldi. Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal, AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, hem Kırşehir’deki yatırımları hem de geçtiğimiz günlerde yaşanan sel felaketini değerlendirdi.

İl Başkanı Seher Ünsal, konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kırşehirlilere gönderdiği selamı ileterek başladı. Edirne’de düzenlenen programda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşlik ettiklerini belirten Ünsal, “Kırşehirli hemşehrilerime selamlarımı ilet dedi. Ben de tüm dava arkadaşlarımıza ve hemşehrilerimize Cumhurbaşkanımızın selamlarını getiriyorum” ifadelerini kullandı.

13 Haziran’da Kırşehir’de etkili olan sel felaketine de değinen Ünsal, can kaybı yaşanmamasının en büyük teselli olduğunu belirterek, hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Ünsal, çevre ilçe belediyelerinin desteklerinden dolayı teşekkür ederek, devletin gerekli tüm desteği sağlayacağına inandığını ifade etti.

AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan ise kentte devam eden yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Makine ve Kimya Endüstrisi için tahsis edilen 30 bin metrekarelik alanda çalışmaların belirli bir aşamaya geldiğini söyleyen Erkan, haziran sonu veya temmuz başında personel alımlarının başlamasının planlandığını ve 800 ila bin kişilik istihdam hedeflendiğini açıkladı.

Otomobil ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: 2 Yaralı
Otomobil ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: 2 Yaralı
İçeriği Görüntüle

Organize Sanayi Bölgesi’nin genişleme çalışmalarının sürdüğünü belirten Erkan, Küçük Sanayi Sitesi projesinde de yeni aşamaya geçildiğini kaydetti. Yol yatırımlarına ilişkin de açıklamalarda bulunan Erkan, Kaman yolu, Akpınar-Akçakent yolu, Karahasanlı-Mucur yolu ve Çiçekdağı-Kırşehir güzergâhlarında çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Sel felaketinin ardından devlet kurumlarının sahada olduğunu vurgulayan Erkan, AFAD ve ilgili kurumların hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen ise konuşmasında Kırşehir’in tarihi ve kültürel değerlerine vurgu yaptı. Ahi Evran’ın ve Neşet Ertaş’ın memleketinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Şen, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Sel felaketine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Şen, kamu kurumlarına 300’ün üzerinde ihbar ulaştığını belirterek, AFAD başta olmak üzere ilgili kurumların hızlı şekilde harekete geçtiğini söyledi. Can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu ifade eden Şen, geçmişte yaşanan afetlerin ardından yapılan yeniden imar çalışmalarını hatırlatarak, devletin vatandaşların yanında olmaya devam edeceğini kaydetti.

Program sonunda partililerle görüş alışverişinde bulunan Mustafa Şen, AK Parti İl Başkanlığı’ndaki ziyaretini tamamladı.

Muhabir: Ayşe Hilal Deliorman - Özgür Karaçocuk