Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği başvurularının 17 Temmuz-25 Temmuz tarihleri arasında yapılacağını bildirdi.

Kırşehir’deki üreticilerin ve çiftçilerin hayvancılık hibe desteğinden yararlanmaları için şartlar şöyle sıralandı:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunması gerekir.Başvuru sahiplerinin en az 18 yaşından büyük olması beklenir.Hazırlanan projenin hem il hem de ilçe müdürlüklerine sunulması zaruridir.Yeterli sermayeyi bulundurmak da ön koşullar arasında yer alır.

Başvuru sahiplerinin, hayvanların barınacağı kadar büyük bir alanı olması, hayvanların bakımı için gerekli donanıma sahip olmaları gereklidir.Büyükbaş hayvanların 10 – 50 tane arasında, küçükbaş hayvanların ise en az 100 en fazla 300 olması gerekir.

Bu destek, hayvanların beslenmesi için kullanılacak yem bitkilerinin ve yem hammaddelerinin yetiştirilmesine yönelik projelerin finanse edilmesi amacıyla verilir. Dolayısıyla başvuru sahiplerinin, bu ürünleri yetiştirecek arazilere sahip olmaları gereklidir.

2023 BÜYÜKBAŞ HAYVANCILIK HİBE DESTEĞİ NASIL ALINIR?

Kekemelik erkeklerde kızlara oranla daha fazla görülüyor Kekemelik erkeklerde kızlara oranla daha fazla görülüyor

2023 büyükbaş hayvancılık hibe desteği almak için ilk olarak Tarım ve Orman Bakanlığı, İl ve İlçe Müdürlükleri, Kalkınma Ajansları, Tarım Kredi Kooperatifleri veya diğer destek sağlayan kurumlarla iletişime geçmeniz gerekir. Bu kurumlar tarafından sunulan hibe destekleri genellikle proje bazlıdır ve uygun projelerin belirlenmesi sonrasında maddi yardımlar yapılır.

Bunun yanı sıra, çiftlik hayvanları yetiştiriciliği konusunda eğitim alarak bu alanda uzmanlaşmak da size büyük bir avantaj sağlar. Eğitimler sayesinde, projeleriniz daha ciddiye alınacak ve hibe almanız daha olası hale gelir.

Başvuru süreci ise oldukça detaylıdır ve başvuru yapmadan önce gerekli belgeleri tamamlamanız gerekir. Başvuru sürecinde, işletmenizin büyüklüğü, faaliyet alanınız, üretim kapasiteniz gibi faktörler dikkate alınır ve 2023 büyükbaş hayvancılık hibe desteği şartları doğrultusunda, bu unsurlara uygun bir proje hazırlamaları önemli. (HABER MERKEZİ)

Editör: Ayhan Ceylan